Nevenka Kamenik: Šola Življenja

Comment

Nevenka Kamenik: Šola Življenja

257. mozaik za dušo v četrtek, 22. 2. 2018,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ

NEVENKA KAMENIK: ŠOLA ŽIVLJENJAZakaj je v naših življenjih toliko razočaranj, jeze in žalosti, kako se nam lahko neprestano ponavljajo podobne situacije, in ali lahko to spremenimo, so vprašanja, s katerimi se v današnjem času vsaj enkrat sreča skoraj vsak odrasel človek in tudi marsikateri mladostnik.

V Knjigarno ZDAJ se vrača NEVENKA KAMENIK, terapevtka za osebni in duhovni razvoj, coachinja, mojstrica reikija in meditacij. Tokrat nam bo predstavila ŠOLO ŽIVJENJA, svoj program za celostni osebni in duhovni razvoj, s katerim ljudem pomaga, da izboljšajo kvaliteto življenja in z lastnimi spoznanji presežejo ovire na svoji poti.  Šolo Življenja je razvila na pobudo udeležencev meditacij, ki so želeli bolje spoznati kako delujejo um in čustva. Posameznikom pomaga ozavestiti odnose z drugimi in različne situacije, v katerih so obtičali.

 

Comment

KLEN IMUNSKI SISTEM

Comment

KLEN IMUNSKI SISTEM

256. mozaik za dušo v torek, 6. 2. 2018,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ

Dr. Iztok
Ostan: KLEN IMUNSKI SISTEM za manj okužb, rakastih in srčnožilnih obolenj


V letošnjem letu začenjamo z novimi spoznanji obogaten ciklus predavanj dr. Iztoka Ostana, ki se že več kot dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči. V zadnjem času poglobljeno raziskuje nekatere naše škodljive razvade, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.

Program njegovega 1. letošnjega predavanja bo razdeljen na dva dela:

1. del: Delovanje imunskega sistema
2. del: Program varovalne dopolnilne prehrane za krepitev imunskega sistema

 

Comment

Vili Ravnjak: Zen cvetočih češenj

Comment

Vili Ravnjak: Zen cvetočih češenj

255. mozaik za dušo v TOREK, 30. 1. 2018, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
VILI RAVNJAK: ZEN CVETOČIH ČEŠENJ, Založba Pivec
Z našim gostom se bo pogovarjal regresoterapevt ROMAN ČERNE.V tokratnem mozaiku za dušo nam bo naš gost Vili Ravnjak predstavil svojo najnovejšo knjigo s pomenljivim naslovom Zen cvetočih češenj, ki je povzetek njegovega dolgoletnega duhovnega učiteljskega delovanja. Avtorjev pristop k duhovnosti in življenju nasploh je zelo prizemljen in realističen, ter precej drugačen, kot ga danes praviloma ponujajo najrazličnejše duhovne šole, tečaji in delavnice. 
 

Comment

MARJA ČERNELIČ: DRUGO ROJSTVO

Comment

MARJA ČERNELIČ: DRUGO ROJSTVO

254. mozaik za dušo v SREDO, 17. 1. 2018, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ

MARJA ČERNELIČ: DRUGO ROJSTVO - Si za to, da se rodiva skupaj?
Z našo gostjo se bo pogovarjala Alenka Zdešar, voditeljica centra Galerija življenja.

V tokratnem mozaiku za dušo bo naša gostja Marja Černelič, avtorica knjige Drugo rojstvo, ki je kot znamenita Botticellijeva Venera na naslovnici pričujoče knjige zmogla pogledati vase in v svoje rane – in iz tega postati bolj svetla. Kot ponovno rojena. Si tega ne želimo vsi? 

Comment

Maruša Erbežnik: Dišavna sporočila eteričnih olj

Comment

Maruša Erbežnik: Dišavna sporočila eteričnih olj

253. mozaik za dušo v ČETRTEK, 7. 12. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
MARUŠA ERBEŽNIK: Dišavna sporočila eteričnih olj


V mesecu decembru, ko nas vsepovsod obdajajo praznični vonji, vas tudi mi vabimo na čudovito potovanje v svet eteričnih olj »doTERRA«. 
Tokratni mozaik za dušo nam bo z vonji cimeta, divje pomaranče, sivke, limonske trave, poprove mete, klinčki ... odišavila ga. Maruša Erbežnik, ki nam bo v dišečem vzdušju pripovedovala o aromaterapiji, učinkovitosti eteričnih olj in njihovi preprosti in varni uporabi.
 

Comment

Franci Dovč: Zdravilne rastline za poslovno in osebno rast

Comment

Franci Dovč: Zdravilne rastline za poslovno in osebno rast

252. mozaik za dušo v sredo, 18. 10. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
FRANCI DOVČ: Zdravilne rastline za POSLOVNO in OSEBNO rast


V tokratnem mozaiku bo naš gost Franci Dovč, avtor knjige  Zdravilne rastline za poslovno in osebno rast, s katero nas nagovarja, naj zdravilne rastline “naselimo” v svoje delovno in domače okolje, saj že njihova bližina poleg svežega zraka vnaša v prostor povsem drugačno energijo, ki omili vsakodnevno napetost in stres.
“Zdravilne rastline so kot miniaturne tovarne zdravilnih moči most in trdna opora pri  premagovanju najrazličnejših ovir in negotovosti, ki obremenjujejo sodobnega človeka,  pa tudi “medij” za komunikacijo z višjimi stanji zavesti."

Comment

Andreja Novak: Astro energijski potenciali

Comment

Andreja Novak: Astro energijski potenciali

251. mozaik za dušo v sredo, 6. 9. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Z našo gostjo ANDREJO NOVAK se bomo pogovarjali o ASTRO ENERGIJSKIH POTENCIALIH.

Tokrat bomo z našo gostjo razmišljali o Astropostavitvah, na katerih lahko odkrijemo, preobrazimo in aktiviramo svoje potenciale, vidne v naših astroloških kartah. Delavnice Astropostavitev so namreč najhitrejši način za odpravljanje blokad in doseganje sprememb v našem življenju.
S praktičnimi vajami in odličnimi izdelki Trgovine Angelca (www.angelca.si), ki so vam na voljo v Knjigarni ZDAJ, bomo "omrežili" astro energije v svoje življenje in si z Andrejino energijsko podporo harmonizirali lastno energijsko strukturo.


 

 

Comment

MREŽE BLAGOSTANJA

Comment

MREŽE BLAGOSTANJA

250. mozaik za dušo v sredo, 7. 6. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
ANDREJA NOVAK: MREŽE BLAGOSTANJA


Tokrat bomo z našo gostjo Andrejo Novak razmišljali o MREŽAH BLAGOSTANJA na vseh področjih našega življenja.
Govorili bomo o hvaležnosti, ki nas poveže z višjimi frekvencami, o podpori dobremu počutju in o sprejemanju energij obilja.

S praktičnimi vajami in odličnimi izdelki Trgovine Angelca (www.angelca.si), ki so vam na voljo v Knjigarni ZDAJ, bomo "omrežili" svoje življenje z obiljem in si z Andrejinimi nasveti na poti do svoje finančne svobode določili višji limit.

Comment

Anja Petrović: Tesla metamorfoza za zdravljenje in razvoj

Comment

Anja Petrović: Tesla metamorfoza za zdravljenje in razvoj

249. mozaik za dušo v PONEDELJEK. 29. 5. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Anja Petrović: TESLA METAMORFOZA za zdravljenje in razvoj
Naša gostja: Anja PetrovićV tokratnem mozaiku za dušo bo svoje znanje in izkušnje z nami že drugič podelila ga. Anja Petrović,ustanoviteljicazdravilske metode Tesla metamorfoza® in svetovno priznana zdravilka. Prvič nas je obiskala v letu 2015 in s svojo karizmo navdušila  prav vse obiskovalce v do zadnjega kotička napolnjeni Knjigarni ZDAJ.
S Tesla metamorfozo® so povezani neponovljivi fenomeni, ki zaradi svojih zdravilnih modalitet, neverjetnih učinkov na zdravje in vplivu valov Tesla na razvoj človekove zavesti, vzbujajo veliko pozornost.

Comment

OB SVETU OTROŠKE DUŠE

Comment

OB SVETU OTROŠKE DUŠE

248. mozaik za dušo v četrtek, 18. 5. 2017, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
OB SVETU OTROŠKE DUŠE
Naša gostja: Jasna Grabeljšek Skočir, direktorica Inštituta LilaV tokratnem mozaiku bo naša gostja Jasna Grabeljšek Skočir, direktorica Inštituta Lila za celostno učenje in izobraževanje ter zasebne Osnovne šole Lila. Na podlagi svojih produktivnih izkušenj bo predstavila svojo knjigo Ob svetu otroške duše, kjer so opisani načini, kako otroke kot mentorji vodimo do celostnega razvoja in jih ob tem spodbudimo, da postanejo samostojni, samozavestni, sočutni in odgovorni.

Comment

Čaji dobre misli Terezije Nikolčič

Comment

Čaji dobre misli Terezije Nikolčič

247. mozaik za dušo v sredo, 17. 5. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Čaji dobre misli Terezije Nikolčič - 101 zelišče za ljudi in živali

Naša gostja: Terezija Nikolčič, prva uradna zeliščarica v Sloveniji


V tokratnem mozaiku bo naša gostja prva uradna slovenska zeliščarica, gospa Terezija Nikolčič, ki nam bo predstavila svojo knjigo Čaji dobre misli Terezije Nikolčič (Cangura.com), v kateri so zbrane njene bogate izkušnje in dragocene modrosti ljudskega zdravilstva.

Comment

SPOMINI MOJSTRA ADAMUSA SAINT-GERMAINA

Comment

SPOMINI MOJSTRA ADAMUSA SAINT-GERMAINA

246. mozaik za dušo v sredo, 10. 5. 2017, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
SPOMINI MOJSTRA ADAMUSA SAINT-GERMAINA
Kanalizirata Geoffrey in Linda Hoppe
Naša gostja: Tjaša Pavček, prevajalka in ustanoviteljica Založbe NOVA


V tokratnem mozaiku za dušo bo naša gostja ga. Tjaša Pavček, ki nam bo predstavila že četrto, v slovenščino prevedeno knjigo Geoffreya in Linde Hoppe, ki nas preko kanaliziranih sporočil *Mojstra Saint-Germaina navdihujeta; Tokrat s SPOMINI MOJSTRA, resničnimi zgodbami Mojstra Saint-Germaina, v katerih se boste prepoznali. Kot učenec in kot Mojster, ki sta znotraj vsakega izmed nas.

Comment

Dr. Nikolay Grishin: Zgodba o rokah in vratu

Comment

Dr. Nikolay Grishin: Zgodba o rokah in vratu

245. mozaik za dušo v TOREK, 25. 04. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
ZGODBA O ROKAH IN VRATU: ABECEDA ZDRAVJA
1000 GIBOV
Gibanje = življenje, negibanje = smrt
Predavatelj: Nikolay Grishin, dr. med.

V 3. seminarju bo dr. Grishin govoril o težavah rok in vratu, ki seveda izvirajo iz drugih delov telesa:

 • Kratka anatomija. Bolezni ven, arterij, živcev in limfe;
 • Ramenski obroč, ramenski sklep, kosti in mišice rok;
 • Stanje »zaprtega vratu«. Kako vpliva križnica na probleme vratu in rok. »Mišične proge« rok. »Mišični tuneli« rok;
 • Prikaz vaj pri problemih vratu in rok.

 

Comment

    244. mozaik za dušo v sredo, 19. 4. 2017,      od 17. do 19.30 ure   v Knjigarni ZDAJ Dr. Iztok Ostan: POČITKI V SLADKEM VEKU 4. seminar iz ciklusa "NOVI SLADKI VEK"   V letošnjem letu na vašo željo nadaljujemo nov ciklus predavanj doc. dr. Iztoka Ostana, ki ga je poimenoval "NOVI SLADKI VEK"  . Dr. Ostan, ki se že dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči, v zadnjem času poglobljeno raziskuje nekatere naše škodljive razvade, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni. Program njegovega 4. seminarja bo razdeljen na dva dela:  1. del: Na sladki poti v demenco (začetek ob 17.00 uri) in 2. del: Oddihi od sladkorjev in hrane.  Velik porast nevrodegenerativnih bolezni v zadnjih desetletjih je tesno povezan z večjo porabo sladkorja. A demenca je le skrajni "dosežek" na bolestni poti uživanja preveč sladkega. Predavatelj bo v prvem delu seminarja pojasnil, kako so tudi druge dandanes zelo razširjene bolezni odvisne od presladke hrane. Predstavil bo prednosti in pomanjkljivosti ketogenih in veganskih diet, v zadnjem času pogosto oglaševanih alternativah običajni, uravnoteženi zdravi prehrani.    V drugem delu seminarja bo predavatelj govoril o omejitvah, ki jih ima zdrava in uravnotežena prehrana. Za optimizacijo zdravja je namreč potrebno omejevati vnos živalskih beljakovin in energentov vseh vrst. Ker je njihovo trajno omejevanje v nasprotju s prirojenimi, a nezdravimi željami po energentih, se je smiselno navaditi na občasne "počitke" od hrane, še zlasti od take, ki zvišuje sladkor v krvi. Dr. Ostan nam bo predstavil številne možnosti , s katerimi lahko učinkovito odpravimo naše škodljive prehrambene razvade.  V času seminarja, od 19.4. do 26.4., bodo izdelki Instituta.O - MAP, Megahydrate in Vita Biosa - v Knjigarni ZDAJ na voljo z 10-% popustom.    Vabimo vas tudi, da si v  naši rubriki ZDAJ IZVEM preberete krajši intervju z dr. Ostanom.                                       Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!            Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177                                                    Veselimo se ponovnega srečanja z vami!     Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje),  Vodnikova cesta 187, Ljubljana www.knjigarnazdaj.si  www.iztokostan.com    

Comment

244. mozaik za dušo v sredo, 19. 4. 2017,  od 17. do 19.30 ure v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: POČITKI V SLADKEM VEKU
4. seminar iz ciklusa "NOVI SLADKI VEK"


V letošnjem letu na vašo željo nadaljujemo nov ciklus predavanj doc. dr. Iztoka Ostana, ki ga je poimenoval "NOVI SLADKI VEK" . Dr. Ostan, ki se že dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči, v zadnjem času poglobljeno raziskuje nekatere naše škodljive razvade, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.

Program njegovega 4. seminarja bo razdeljen na dva dela:

1. del: Na sladki poti v demenco (začetek ob 17.00 uri) in
2. del: Oddihi od sladkorjev in hrane.

Comment

EZOTERIČNA LITERATURA BANJAMINA CREMA

Comment

EZOTERIČNA LITERATURA BANJAMINA CREMA

243. mozaik za dušo v četrtek, 13. 4. 2017, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
Ezoterična literatura Benjamina Crema
Naš gost: Aleš Novak, predavatelj in prevajalec


V tokratnem mozaiku za dušo vam bomo predstavili Benjamina Crema, raziskovalca ezoterične filozofije, ustanovitelja in glavnega urednika revije Share International ter avtorja 16 knjig.

Za razliko od vzhodnih kultur in duhovnih tradicij, v katerih se določeni vidiki evolucijskih in duhovnih znanosti tesneje prepleteni z vsakdanjim življenjem, so v našem, zahodnem delu sveta, posamezne segmente tega učenja javnosti posredovale zlasti Helena Petrovna Blavatska, utemeljiteljica teozofije in avtorica številnih temeljih ezoteričnih del, Rusinja Helena Roerich, avtorica serije Živeča etika (Agni Yoga) ter Angležinja Alice A. Bailey, avtorica 24 knjig. Njihovo delo je nadaljeval Benjamin Creme.  

Comment

Tjaši Artnik Knibbe - Sarabraj: RANLJIVA

Comment

Tjaši Artnik Knibbe - Sarabraj: RANLJIVA

242. mozaik za dušo v četrtek, 6. 4. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Tjaši Artnik Knibbe - Sarabraj: RANLJIVA

V tokratnem mozaiku za dušo bo naša gostja Tjaši Artnik Knibbe - Sarabrajavtorica edinstvene knjige Ranljiva, ki se je po tragični izgubi brata, mame in očeta odločila sama prehoditi 850 km dolgo romarsko pot po Španiji. Izjemen izziv Camina jo nauči, kako dragoceno je življenje, da je tok vsepovezanosti veliko več, kot se zdi na površju, kako živeti polnovredno življenje, kako pogumno ljubiti sebe in druge, kam postaviti v vse to ranljivost in kako bolečino pretvoriti v moč.
 

Comment

Dr. Nikolay Grishin: TERAPIJE NOTRANJIH ORGANOV

Comment

Dr. Nikolay Grishin: TERAPIJE NOTRANJIH ORGANOV

241. mozaik za dušo v sredo, 29. 03. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
TERAPIJE NOTRANJIH ORGANOV: 
Načela, cilji in učinki visceralne korekcije

Predavatelj: Nikolay Grishin, dr. med.Dr. Grishin nam bo v drugem seminarju predstavil nekaj učinkovitih terapij notranjih organov.  Govoril bo o  ciljih, učinkih in pravilih visceralne korekcije. Naučili se bomo celostne izvedbe "kroga pomoči", ki služi izboljšanju prekrvavitve notranjih organov, večji pretočnosti in zmanjšanju bolečin.


V praktičnem delu seminarja nam bo pokazal tri vaje: 
vajo "klobasa", ki je namenjena izboljšanju drsenja mehkih tkiv, odpravljanju celulitisa, ...
vajo "gugalnica", ki pomaga pri odstranjevanju ovir na poti venoznih in limfnih tokov, zmanjšuje otekline, bolečine ...
vajo "vibracija limfnih krakov", s katero se zmanjšajo telesni baloni, poveča pretočnost bezgavk in poveča prekrvavitev udov in telesnih delov ...     

Comment

O karmi z Andrejo Novak

Comment

O karmi z Andrejo Novak

240. mozaik za dušo v sredo, 22. 3. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Z našo gostjo ANDREJO NOVAK se bomo pogovarjali O KARMI IN VPLIVU PRETEKLIH ŽIVLJENJ ...

V seriji mozaikov, v katerih predstavljamo slovenske terapevte, nas bo na vašo željo ponovno obiskalaAndreja Novak, znana energijska terapevtka, ki vrsto let raziskuje fizični svet oblikovanja in subtilni energijski svet.

Tokrat bomo z našo gostjo razmišljali o karmi, karmičnih vidikih in vplivu naših preteklih življenj na sedanjost.

Comment

Dr. Iztok Ostan: Vegetarijanski vsejedci

Comment

Dr. Iztok Ostan: Vegetarijanski vsejedci

239. mozaik za dušo v sredo, 15. 3. 2017,  od 17. do 19.30 ure v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: VEGETARIJANSKI VSEJEDCI
3. seminar iz ciklusa "NOVI SLADKI VEK"


V letošnjem letu na vašo željo nadaljujemo nov ciklus predavanj doc. dr. Iztoka Ostana, ki ga je poimenoval "NOVI SLADKI VEK" . Dr. Ostan, ki se že dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči, v zadnjem času poglobljeno raziskuje nekatere naše škodljive razvade, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.

Program njegovega 3. seminarja bo razdeljen na dva dela:

1. del: Sence etičnega prehranjevanja (začetek ob 17.00 uri) in
2. del: Optimizacija dopolnilne prehrane v "sladkem veku".

 

Comment

Dr. Nikolay Grishin: Preproste rešitve za gibalne težave

Comment

Dr. Nikolay Grishin: Preproste rešitve za gibalne težave

238. mozaik za dušo v TOREK, 28. 02. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
PREPROSTE REŠITVE ZA GIBALNE TEŽAVE: ABECEDA ZDRAVJA
-1000 GIBOV
Gibanje = življenje, negibanje = smrt
Predavatelj:
Nikolay Grishin, dr. med.


 
V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost dr. Nikolay Grishin, ruski nevrolog in manualni terapevt, ustanovitelj Šole zdravja v Sloveniji in avtor trinajstih knjig s področja zdravstvene preventive. Enkrat mesečno bo na seminarjih v Knjigarni ZDAJ z nami delil svoje znanje in dolgoletne izkušnje. Predstavil nam bo svoj novi, vsakomur razumljiv projekt izobraževanja o ohranjanju zdravja, imenovan  Abeceda zdravja -1000 gibov.

Comment