Dr. Iztok Ostan: Varno razstrupljanje

Comment

Dr. Iztok Ostan: Varno razstrupljanje

263. mozaik za dušo v sredo, 17. 10. 2018,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: VARNO RAZSTRUPLJANJE 

 

Zastajanje strupov v telesu (toksemija) je pomemben dejavnik nastajanja bolezni. Telo nas opozarja nanjo z mnogimi znaki, še preden zbolimo.
V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost dr. Iztok Ostan, ki se že več kot dve desetletji ukvarja ravno s poglobljenim raziskovanjem nekaterih naših razvad, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.  V uvodnem predavanju iz novega ciklusa štirih predavanj bo govoril o pomembnosti razstrupljanja in predstavil test, s katerim lahko sami ugotovimo stopnjo svoje toksimije.      

Comment

Joe Dispenza: PLACEBO STE VI-VAŠ UM JE POMEMBEN

Comment

Joe Dispenza: PLACEBO STE VI-VAŠ UM JE POMEMBEN

262. mozaik za dušo v četrtek, 27. 9. 2018,  ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
JOE DISPENZA: PLACEBO STE VI - VAŠ UM JE POMEMBEN (Založba Primus)
Naša gostja:
SUZANA URŠIČ, certificirana bioterapevtka po metodi karmične diagnostike 

V tokratnem mozaiku za dušo bomo govorili o preseganju lastnih omejitev in ustaljenih pravil ter se podali v vode nadnaravnega, ko postane najpomembnejša vera vase in v polje neskončnih možnosti. Naša gostja vam bo predstavila dolgo pričakovano knjigo dr. Dispenze, ki že vrsto let raziskuje področje nevrologije, celične biologije, staranja in dolgoživosti. 

Comment

Dr. Iztok Ostan: Zajtrk - da ali ne?

Comment

Dr. Iztok Ostan: Zajtrk - da ali ne?

261. mozaik za dušo v četrtek, 10. 5. 2018, ob 17. uri
Dr. Iztok Ostan: Zajtrk - da ali ne?

Je zajtrk res naš najpomembnejši obrok? Ga lahko "preskočimo"?
Najnovejše raziskave načinov prehrane pri ljudeh in živalih kažejo, da tisti, ki preskočijo zajtrk, prav tako kot tisti, ki preskočijo večerjo, živijo dlje in so bolj zdravi. Zelo pomembno pa je, da presnovnim organom privoščimo počitek.  Če namreč užijemo vso potrebno hrano v 8 urah, v preostalih pa nič,  so vsi kazalci zdravja boljši, telesna teža pa nižja.                      

Dr. Ostan bo v prvem delu srečanja predstavil pomembne rezultate študij o koristnih učinkih rednih enodnevnih postenj. Če se postimo en dan na teden, kot je bilo nekoč zapovedano, lažje uravnavamo telesno težo in zmanjšamo tveganje raka, srčno-žilnih obolenj, sladkorne bolezni, okužb in drugih bolezni. V drugem delu predavanja bo predstavil sodobno obliko polnovrednega (kratkega) postenja, ki ima vse prednosti kalorične restrikcije in  zagotavlja potrebna esencialna hraniva tudi v tem času.


Comment

ZLATA SPIRALA ZA ENERGIJSKO SAMOPOMOČ

Comment

ZLATA SPIRALA ZA ENERGIJSKO SAMOPOMOČ

260. mozaik za dušo v sredo, 11. 4. 2018, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Z našo gostjo ANDREJO NOVAK se bomo pogovarjali o ZLATI SPIRALI ZA ENERGIJSKO SAMOPOMOČ.


V seriji mozaikov, v katerih predstavljamo slovenske terapevte, nas bo ponovno obiskala Andreja Novak, znana energijska terapevtka, ki vrsto let raziskuje fizični svet oblikovanja in subtilni energijski svet.

Tokrat nam bo predstavila ZLATO SPIRALO, vsestranski energijski pripomoček, s katerim dosežemo psihično sprostitev, boljšo zbranost pri učenju in pretočnost.

S spiralo sprostimo blokade v telesu, uporabljamo pa jo lahko tudi za čiščenje kristalov, vode in hrane ...

Comment

Dr. Iztok Ostan: KRONIČNA VNETJA - TIHI UBIJALCI

Comment

Dr. Iztok Ostan: KRONIČNA VNETJA - TIHI UBIJALCI

 259. mozaik za dušo v četrtek, 5. 4. 2018,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
DR. IZTOK OSTAN: KRONIČNA VNETJA - TIHI UBIJALCI
Zdravo črevesje za zdravje telesa in uma

V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost ponovno dr. Iztok Ostan, ki se že več kot dve desetletji ukvarja z raziskovanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenskih moči. V zadnjem času poglobljeno raziskuje nekatere naše škodljive razvade, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.
 

Vnetja so obrambni mehanizem, s katerim se telo varuje pred okužbami in poškodbami. Sodobne raziskave kažejo, da so številna kronična obolenja (alergije, avtoimune bolezni, fibromialgija, srčno žilna obolenja, diabetes, rak, demenca in druge nevrodegenerativne bolezni) usodno povezane s stanjem neuravnotežene črevesne biote in prepustnostjo črevesne stene. 
www.institut-o.com

Comment

Nevenka Kamenik: Šola Življenja

Comment

Nevenka Kamenik: Šola Življenja

257. mozaik za dušo v četrtek, 22. 2. 2018,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ

NEVENKA KAMENIK: ŠOLA ŽIVLJENJAZakaj je v naših življenjih toliko razočaranj, jeze in žalosti, kako se nam lahko neprestano ponavljajo podobne situacije, in ali lahko to spremenimo, so vprašanja, s katerimi se v današnjem času vsaj enkrat sreča skoraj vsak odrasel človek in tudi marsikateri mladostnik.

V Knjigarno ZDAJ se vrača NEVENKA KAMENIK, terapevtka za osebni in duhovni razvoj, coachinja, mojstrica reikija in meditacij. Tokrat nam bo predstavila ŠOLO ŽIVJENJA, svoj program za celostni osebni in duhovni razvoj, s katerim ljudem pomaga, da izboljšajo kvaliteto življenja in z lastnimi spoznanji presežejo ovire na svoji poti.  Šolo Življenja je razvila na pobudo udeležencev meditacij, ki so želeli bolje spoznati kako delujejo um in čustva. Posameznikom pomaga ozavestiti odnose z drugimi in različne situacije, v katerih so obtičali.

 

Comment

KLEN IMUNSKI SISTEM

Comment

KLEN IMUNSKI SISTEM

256. mozaik za dušo v torek, 6. 2. 2018,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ

Dr. Iztok
Ostan: KLEN IMUNSKI SISTEM za manj okužb, rakastih in srčnožilnih obolenj


V letošnjem letu začenjamo z novimi spoznanji obogaten ciklus predavanj dr. Iztoka Ostana, ki se že več kot dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči. V zadnjem času poglobljeno raziskuje nekatere naše škodljive razvade, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.

Program njegovega 1. letošnjega predavanja bo razdeljen na dva dela:

1. del: Delovanje imunskega sistema
2. del: Program varovalne dopolnilne prehrane za krepitev imunskega sistema

 

Comment

Vili Ravnjak: Zen cvetočih češenj

Comment

Vili Ravnjak: Zen cvetočih češenj

255. mozaik za dušo v TOREK, 30. 1. 2018, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
VILI RAVNJAK: ZEN CVETOČIH ČEŠENJ, Založba Pivec
Z našim gostom se bo pogovarjal regresoterapevt ROMAN ČERNE.V tokratnem mozaiku za dušo nam bo naš gost Vili Ravnjak predstavil svojo najnovejšo knjigo s pomenljivim naslovom Zen cvetočih češenj, ki je povzetek njegovega dolgoletnega duhovnega učiteljskega delovanja. Avtorjev pristop k duhovnosti in življenju nasploh je zelo prizemljen in realističen, ter precej drugačen, kot ga danes praviloma ponujajo najrazličnejše duhovne šole, tečaji in delavnice. 
 

Comment

MARJA ČERNELIČ: DRUGO ROJSTVO

Comment

MARJA ČERNELIČ: DRUGO ROJSTVO

254. mozaik za dušo v SREDO, 17. 1. 2018, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ

MARJA ČERNELIČ: DRUGO ROJSTVO - Si za to, da se rodiva skupaj?
Z našo gostjo se bo pogovarjala Alenka Zdešar, voditeljica centra Galerija življenja.

V tokratnem mozaiku za dušo bo naša gostja Marja Černelič, avtorica knjige Drugo rojstvo, ki je kot znamenita Botticellijeva Venera na naslovnici pričujoče knjige zmogla pogledati vase in v svoje rane – in iz tega postati bolj svetla. Kot ponovno rojena. Si tega ne želimo vsi? 

Comment

Maruša Erbežnik: Dišavna sporočila eteričnih olj

Comment

Maruša Erbežnik: Dišavna sporočila eteričnih olj

253. mozaik za dušo v ČETRTEK, 7. 12. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
MARUŠA ERBEŽNIK: Dišavna sporočila eteričnih olj


V mesecu decembru, ko nas vsepovsod obdajajo praznični vonji, vas tudi mi vabimo na čudovito potovanje v svet eteričnih olj »doTERRA«. 
Tokratni mozaik za dušo nam bo z vonji cimeta, divje pomaranče, sivke, limonske trave, poprove mete, klinčki ... odišavila ga. Maruša Erbežnik, ki nam bo v dišečem vzdušju pripovedovala o aromaterapiji, učinkovitosti eteričnih olj in njihovi preprosti in varni uporabi.
 

Comment

Franci Dovč: Zdravilne rastline za poslovno in osebno rast

Comment

Franci Dovč: Zdravilne rastline za poslovno in osebno rast

252. mozaik za dušo v sredo, 18. 10. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
FRANCI DOVČ: Zdravilne rastline za POSLOVNO in OSEBNO rast


V tokratnem mozaiku bo naš gost Franci Dovč, avtor knjige  Zdravilne rastline za poslovno in osebno rast, s katero nas nagovarja, naj zdravilne rastline “naselimo” v svoje delovno in domače okolje, saj že njihova bližina poleg svežega zraka vnaša v prostor povsem drugačno energijo, ki omili vsakodnevno napetost in stres.
“Zdravilne rastline so kot miniaturne tovarne zdravilnih moči most in trdna opora pri  premagovanju najrazličnejših ovir in negotovosti, ki obremenjujejo sodobnega človeka,  pa tudi “medij” za komunikacijo z višjimi stanji zavesti."

Comment

Andreja Novak: Astro energijski potenciali

Comment

Andreja Novak: Astro energijski potenciali

251. mozaik za dušo v sredo, 6. 9. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Z našo gostjo ANDREJO NOVAK se bomo pogovarjali o ASTRO ENERGIJSKIH POTENCIALIH.

Tokrat bomo z našo gostjo razmišljali o Astropostavitvah, na katerih lahko odkrijemo, preobrazimo in aktiviramo svoje potenciale, vidne v naših astroloških kartah. Delavnice Astropostavitev so namreč najhitrejši način za odpravljanje blokad in doseganje sprememb v našem življenju.
S praktičnimi vajami in odličnimi izdelki Trgovine Angelca (www.angelca.si), ki so vam na voljo v Knjigarni ZDAJ, bomo "omrežili" astro energije v svoje življenje in si z Andrejino energijsko podporo harmonizirali lastno energijsko strukturo.


 

 

Comment

MREŽE BLAGOSTANJA

Comment

MREŽE BLAGOSTANJA

250. mozaik za dušo v sredo, 7. 6. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
ANDREJA NOVAK: MREŽE BLAGOSTANJA


Tokrat bomo z našo gostjo Andrejo Novak razmišljali o MREŽAH BLAGOSTANJA na vseh področjih našega življenja.
Govorili bomo o hvaležnosti, ki nas poveže z višjimi frekvencami, o podpori dobremu počutju in o sprejemanju energij obilja.

S praktičnimi vajami in odličnimi izdelki Trgovine Angelca (www.angelca.si), ki so vam na voljo v Knjigarni ZDAJ, bomo "omrežili" svoje življenje z obiljem in si z Andrejinimi nasveti na poti do svoje finančne svobode določili višji limit.

Comment

Anja Petrović: Tesla metamorfoza za zdravljenje in razvoj

Comment

Anja Petrović: Tesla metamorfoza za zdravljenje in razvoj

249. mozaik za dušo v PONEDELJEK. 29. 5. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Anja Petrović: TESLA METAMORFOZA za zdravljenje in razvoj
Naša gostja: Anja PetrovićV tokratnem mozaiku za dušo bo svoje znanje in izkušnje z nami že drugič podelila ga. Anja Petrović,ustanoviteljicazdravilske metode Tesla metamorfoza® in svetovno priznana zdravilka. Prvič nas je obiskala v letu 2015 in s svojo karizmo navdušila  prav vse obiskovalce v do zadnjega kotička napolnjeni Knjigarni ZDAJ.
S Tesla metamorfozo® so povezani neponovljivi fenomeni, ki zaradi svojih zdravilnih modalitet, neverjetnih učinkov na zdravje in vplivu valov Tesla na razvoj človekove zavesti, vzbujajo veliko pozornost.

Comment

OB SVETU OTROŠKE DUŠE

Comment

OB SVETU OTROŠKE DUŠE

248. mozaik za dušo v četrtek, 18. 5. 2017, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
OB SVETU OTROŠKE DUŠE
Naša gostja: Jasna Grabeljšek Skočir, direktorica Inštituta LilaV tokratnem mozaiku bo naša gostja Jasna Grabeljšek Skočir, direktorica Inštituta Lila za celostno učenje in izobraževanje ter zasebne Osnovne šole Lila. Na podlagi svojih produktivnih izkušenj bo predstavila svojo knjigo Ob svetu otroške duše, kjer so opisani načini, kako otroke kot mentorji vodimo do celostnega razvoja in jih ob tem spodbudimo, da postanejo samostojni, samozavestni, sočutni in odgovorni.

Comment

Čaji dobre misli Terezije Nikolčič

Comment

Čaji dobre misli Terezije Nikolčič

247. mozaik za dušo v sredo, 17. 5. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Čaji dobre misli Terezije Nikolčič - 101 zelišče za ljudi in živali

Naša gostja: Terezija Nikolčič, prva uradna zeliščarica v Sloveniji


V tokratnem mozaiku bo naša gostja prva uradna slovenska zeliščarica, gospa Terezija Nikolčič, ki nam bo predstavila svojo knjigo Čaji dobre misli Terezije Nikolčič (Cangura.com), v kateri so zbrane njene bogate izkušnje in dragocene modrosti ljudskega zdravilstva.

Comment

SPOMINI MOJSTRA ADAMUSA SAINT-GERMAINA

Comment

SPOMINI MOJSTRA ADAMUSA SAINT-GERMAINA

246. mozaik za dušo v sredo, 10. 5. 2017, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
SPOMINI MOJSTRA ADAMUSA SAINT-GERMAINA
Kanalizirata Geoffrey in Linda Hoppe
Naša gostja: Tjaša Pavček, prevajalka in ustanoviteljica Založbe NOVA


V tokratnem mozaiku za dušo bo naša gostja ga. Tjaša Pavček, ki nam bo predstavila že četrto, v slovenščino prevedeno knjigo Geoffreya in Linde Hoppe, ki nas preko kanaliziranih sporočil *Mojstra Saint-Germaina navdihujeta; Tokrat s SPOMINI MOJSTRA, resničnimi zgodbami Mojstra Saint-Germaina, v katerih se boste prepoznali. Kot učenec in kot Mojster, ki sta znotraj vsakega izmed nas.

Comment

Dr. Nikolay Grishin: Zgodba o rokah in vratu

Comment

Dr. Nikolay Grishin: Zgodba o rokah in vratu

245. mozaik za dušo v TOREK, 25. 04. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
ZGODBA O ROKAH IN VRATU: ABECEDA ZDRAVJA
1000 GIBOV
Gibanje = življenje, negibanje = smrt
Predavatelj: Nikolay Grishin, dr. med.

V 3. seminarju bo dr. Grishin govoril o težavah rok in vratu, ki seveda izvirajo iz drugih delov telesa:

 • Kratka anatomija. Bolezni ven, arterij, živcev in limfe;
 • Ramenski obroč, ramenski sklep, kosti in mišice rok;
 • Stanje »zaprtega vratu«. Kako vpliva križnica na probleme vratu in rok. »Mišične proge« rok. »Mišični tuneli« rok;
 • Prikaz vaj pri problemih vratu in rok.

 

Comment

    244. mozaik za dušo v sredo, 19. 4. 2017,      od 17. do 19.30 ure   v Knjigarni ZDAJ Dr. Iztok Ostan: POČITKI V SLADKEM VEKU 4. seminar iz ciklusa "NOVI SLADKI VEK"   V letošnjem letu na vašo željo nadaljujemo nov ciklus predavanj doc. dr. Iztoka Ostana, ki ga je poimenoval "NOVI SLADKI VEK"  . Dr. Ostan, ki se že dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči, v zadnjem času poglobljeno raziskuje nekatere naše škodljive razvade, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni. Program njegovega 4. seminarja bo razdeljen na dva dela:  1. del: Na sladki poti v demenco (začetek ob 17.00 uri) in 2. del: Oddihi od sladkorjev in hrane.  Velik porast nevrodegenerativnih bolezni v zadnjih desetletjih je tesno povezan z večjo porabo sladkorja. A demenca je le skrajni "dosežek" na bolestni poti uživanja preveč sladkega. Predavatelj bo v prvem delu seminarja pojasnil, kako so tudi druge dandanes zelo razširjene bolezni odvisne od presladke hrane. Predstavil bo prednosti in pomanjkljivosti ketogenih in veganskih diet, v zadnjem času pogosto oglaševanih alternativah običajni, uravnoteženi zdravi prehrani.    V drugem delu seminarja bo predavatelj govoril o omejitvah, ki jih ima zdrava in uravnotežena prehrana. Za optimizacijo zdravja je namreč potrebno omejevati vnos živalskih beljakovin in energentov vseh vrst. Ker je njihovo trajno omejevanje v nasprotju s prirojenimi, a nezdravimi željami po energentih, se je smiselno navaditi na občasne "počitke" od hrane, še zlasti od take, ki zvišuje sladkor v krvi. Dr. Ostan nam bo predstavil številne možnosti , s katerimi lahko učinkovito odpravimo naše škodljive prehrambene razvade.  V času seminarja, od 19.4. do 26.4., bodo izdelki Instituta.O - MAP, Megahydrate in Vita Biosa - v Knjigarni ZDAJ na voljo z 10-% popustom.    Vabimo vas tudi, da si v  naši rubriki ZDAJ IZVEM preberete krajši intervju z dr. Ostanom.                                       Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!            Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177                                                    Veselimo se ponovnega srečanja z vami!     Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje),  Vodnikova cesta 187, Ljubljana www.knjigarnazdaj.si  www.iztokostan.com    

Comment

244. mozaik za dušo v sredo, 19. 4. 2017,  od 17. do 19.30 ure v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: POČITKI V SLADKEM VEKU
4. seminar iz ciklusa "NOVI SLADKI VEK"


V letošnjem letu na vašo željo nadaljujemo nov ciklus predavanj doc. dr. Iztoka Ostana, ki ga je poimenoval "NOVI SLADKI VEK" . Dr. Ostan, ki se že dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči, v zadnjem času poglobljeno raziskuje nekatere naše škodljive razvade, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.

Program njegovega 4. seminarja bo razdeljen na dva dela:

1. del: Na sladki poti v demenco (začetek ob 17.00 uri) in
2. del: Oddihi od sladkorjev in hrane.

Comment

EZOTERIČNA LITERATURA BANJAMINA CREMA

Comment

EZOTERIČNA LITERATURA BANJAMINA CREMA

243. mozaik za dušo v četrtek, 13. 4. 2017, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
Ezoterična literatura Benjamina Crema
Naš gost: Aleš Novak, predavatelj in prevajalec


V tokratnem mozaiku za dušo vam bomo predstavili Benjamina Crema, raziskovalca ezoterične filozofije, ustanovitelja in glavnega urednika revije Share International ter avtorja 16 knjig.

Za razliko od vzhodnih kultur in duhovnih tradicij, v katerih se določeni vidiki evolucijskih in duhovnih znanosti tesneje prepleteni z vsakdanjim življenjem, so v našem, zahodnem delu sveta, posamezne segmente tega učenja javnosti posredovale zlasti Helena Petrovna Blavatska, utemeljiteljica teozofije in avtorica številnih temeljih ezoteričnih del, Rusinja Helena Roerich, avtorica serije Živeča etika (Agni Yoga) ter Angležinja Alice A. Bailey, avtorica 24 knjig. Njihovo delo je nadaljeval Benjamin Creme.  

Comment