Črevesna higiena zapoveduje ...

Comment

Črevesna higiena zapoveduje ...

270.  mozaik za dušo v TOREK,  21. 5. 2019,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
dr. Iztok Ostan: ČREVESNA HIGIENA ZAPOVEDUJE

 

V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost ponovno dr. Iztok Ostan, ki nadaljuje s poglobljenim raziskovanjem nekaterih naših razvad, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.  V torkovem  predavanju iz novega ciklusa štirih predavanj bo govoril o črevesju ... (klikni na foto!)
 

Comment

Walter Riso: Pravico imaš reči NE

Comment

Walter Riso: Pravico imaš reči NE

269. mozaik za dušo v sredo, 8. 5. 2019, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
WALTER RISO: PRAVICO IMAŠ REČI NE -  Založba Malinc, 2018
 

Naši gostje: ga. Karin Elena Sánchez, ga. Karin Crnek in g. Matic Kadliček
Pogovor bo povezovala 
ga. Barbara Pregelj, urednica in prevajalka knjige.
 
“Biti asertiven pomeni postaviti se za svoje pravice in izraziti misli, občutke in prepričanja na neposreden, pošten in ustrezen način, ki ne krši pravic drugega človeka.” Knjiga  
PRAVICO IMAŠ REČI NE (Založba Malinc) je torej knjiga o pomenu postavljanja zase. Pa tudi o razlogih, ki nam preprečujejo, da bi to res storili. Je delo Walterja Risa, psihoterapevta,  in vrhunskega avtorja več kot dvajsetih knjig s področja osebne rasti.

Comment

Sedem največjih napak pri postenju

Comment

Sedem največjih napak pri postenju

268. mozaik za dušo: sreda, 6. 3. 2019, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ

Sedem največjih napak, ki jih ljudje počnejo, ko se postijo
Predavatelja: doc. dr. Helena Jeriček Klanšček in Drago Klanšček

 
 
Postenje je zelo priporočljivo, saj nam lahko v najkrajšem času izboljša največ zdravstvenih kazalnikov (npr. sladkor, pritisk, holesterol, IGF-1), vendar se ga je dobro vsaj prvič lotiti v skupini in pod strokovnim vodstvom. Če se postenja lotimo tudi brez znanja o tem, kaj post sploh je in kakšne oblike postenja obstajajo, tvegamo, da bomo telo spravili v stres. Podobno kot če vozimo avto in na hitro zavremo …
 

Comment

Dr. Iztok Ostan: NAJ BO SVETLOBA IN TEMA

Comment

Dr. Iztok Ostan: NAJ BO SVETLOBA IN TEMA

267.  mozaik za dušo v četrtek,  21. 2. 2019,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
dr. Iztok Ostan: NAJ BO SVETLOBA, NAJ BO TEMA

 

V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost ponovno dr. Iztok Ostan, ki nadaljuje s poglobljenim raziskovanjem nekaterih naših razvad, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.  V četrtem predavanju iz novega ciklusa štirih predavanj bo govoril o svetlobi in temi ...

Comment

MEDICINA SVETE HILDEGARDE

Comment

MEDICINA SVETE HILDEGARDE

266. mozaik za dušo v četrtek, 14. 2. 2019, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
 
Veronika Plantan in mag. Uroš Plantan:
MEDICINA SVETE HILDEGARDE – Temeljno delo za zdravje človeka 
 
V tokratnem mozaiku za dušo bosta avtorja knjige Medicina svete HildegardeVeronika in mag. Uroš Plantan, govorila o modrosti vizionarke in svetnice, ki je človeštvu zapustila izjemno in celostno znanje o zdravju, o zdravljenju duše, telesa in duha.
Če želimo razumeti medicino sv. Hildegarde, se moramo poglobiti  v njeno modrost in natančno proučiti vedenje o dogajanju v človeškem telesu, razumeti čustvena stanja in biti previdni pri uporabi zdravil.
“Najpomembnejša je vera, ker vera je modrost, je vedenje, da je popolnoma vse mogoče."

Comment

Dr. Iztok Ostan: Prožna koža, trdna kost

Comment

Dr. Iztok Ostan: Prožna koža, trdna kost

265. mozaik za dušo v sredo, 23. 1. 2019,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: PROŽNA KOŽA, TRDNA KOST

 

V prvem letošnjem mozaiku za dušo bo naš gost ponovno dr. Iztok Ostan, ki nadaljuje s poglobljenim raziskovanjem nekaterih naših razvad, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.  V tretjem predavanju iz novega ciklusa štirih predavanj bo tokrat govoril o modrosti naših teles. 
          
Telo je modro; ko mu primanjkuje hranil, jih usmerja zlasti v življenjsko pomembne organe, slabše pa prehranjuje organe, ki so za preživetje manj pomembni: kožo, zobe in druge kosti, skeletne mišice, lase in nohte.  Zato od nekdaj ocenjujemo življenjsko moč posameznika že po njegovem tenu, zobeh, laseh …

Comment

Dr. Iztok Ostan: Rak in prehrana

Comment

Dr. Iztok Ostan: Rak in prehrana

264. mozaik za dušo v četrtek, 22. 11. 2018,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: RAK IN PREHRANA

 

V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost ponovno dr. Iztok Ostan, ki nadaljuje s poglobljenim raziskovanjem nekaterih naših razvad, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.  V drugem predavanju iz novega ciklusa štirih predavanj bo govoril o povezavi med rakom in prehrano.
            
V prvem delu predavanja bodo predstavljeni preventivni prehranski načrti, s katerimi lahko zmanjšamo tveganje za nastanek raka.  Na primerih običajne mešane prehrane, veganske prehrane, ketogene diete in prehrane s postenjem bo prikazan vpliv prehranjevalnih načinov na kazalce tveganja raka …

Comment

Dr. Iztok Ostan: Varno razstrupljanje

Comment

Dr. Iztok Ostan: Varno razstrupljanje

263. mozaik za dušo v sredo, 17. 10. 2018,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: VARNO RAZSTRUPLJANJE 

 

Zastajanje strupov v telesu (toksemija) je pomemben dejavnik nastajanja bolezni. Telo nas opozarja nanjo z mnogimi znaki, še preden zbolimo.
V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost dr. Iztok Ostan, ki se že več kot dve desetletji ukvarja ravno s poglobljenim raziskovanjem nekaterih naših razvad, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.  V uvodnem predavanju iz novega ciklusa štirih predavanj bo govoril o pomembnosti razstrupljanja in predstavil test, s katerim lahko sami ugotovimo stopnjo svoje toksimije.      

Comment

Joe Dispenza: PLACEBO STE VI-VAŠ UM JE POMEMBEN

Comment

Joe Dispenza: PLACEBO STE VI-VAŠ UM JE POMEMBEN

262. mozaik za dušo v četrtek, 27. 9. 2018,  ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
JOE DISPENZA: PLACEBO STE VI - VAŠ UM JE POMEMBEN (Založba Primus)
Naša gostja:
SUZANA URŠIČ, certificirana bioterapevtka po metodi karmične diagnostike 

V tokratnem mozaiku za dušo bomo govorili o preseganju lastnih omejitev in ustaljenih pravil ter se podali v vode nadnaravnega, ko postane najpomembnejša vera vase in v polje neskončnih možnosti. Naša gostja vam bo predstavila dolgo pričakovano knjigo dr. Dispenze, ki že vrsto let raziskuje področje nevrologije, celične biologije, staranja in dolgoživosti. 

Comment

Dr. Iztok Ostan: Zajtrk - da ali ne?

Comment

Dr. Iztok Ostan: Zajtrk - da ali ne?

261. mozaik za dušo v četrtek, 10. 5. 2018, ob 17. uri
Dr. Iztok Ostan: Zajtrk - da ali ne?

Je zajtrk res naš najpomembnejši obrok? Ga lahko "preskočimo"?
Najnovejše raziskave načinov prehrane pri ljudeh in živalih kažejo, da tisti, ki preskočijo zajtrk, prav tako kot tisti, ki preskočijo večerjo, živijo dlje in so bolj zdravi. Zelo pomembno pa je, da presnovnim organom privoščimo počitek.  Če namreč užijemo vso potrebno hrano v 8 urah, v preostalih pa nič,  so vsi kazalci zdravja boljši, telesna teža pa nižja.                      

Dr. Ostan bo v prvem delu srečanja predstavil pomembne rezultate študij o koristnih učinkih rednih enodnevnih postenj. Če se postimo en dan na teden, kot je bilo nekoč zapovedano, lažje uravnavamo telesno težo in zmanjšamo tveganje raka, srčno-žilnih obolenj, sladkorne bolezni, okužb in drugih bolezni. V drugem delu predavanja bo predstavil sodobno obliko polnovrednega (kratkega) postenja, ki ima vse prednosti kalorične restrikcije in  zagotavlja potrebna esencialna hraniva tudi v tem času.


Comment

ZLATA SPIRALA ZA ENERGIJSKO SAMOPOMOČ

Comment

ZLATA SPIRALA ZA ENERGIJSKO SAMOPOMOČ

260. mozaik za dušo v sredo, 11. 4. 2018, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Z našo gostjo ANDREJO NOVAK se bomo pogovarjali o ZLATI SPIRALI ZA ENERGIJSKO SAMOPOMOČ.


V seriji mozaikov, v katerih predstavljamo slovenske terapevte, nas bo ponovno obiskala Andreja Novak, znana energijska terapevtka, ki vrsto let raziskuje fizični svet oblikovanja in subtilni energijski svet.

Tokrat nam bo predstavila ZLATO SPIRALO, vsestranski energijski pripomoček, s katerim dosežemo psihično sprostitev, boljšo zbranost pri učenju in pretočnost.

S spiralo sprostimo blokade v telesu, uporabljamo pa jo lahko tudi za čiščenje kristalov, vode in hrane ...

Comment

Dr. Iztok Ostan: KRONIČNA VNETJA - TIHI UBIJALCI

Comment

Dr. Iztok Ostan: KRONIČNA VNETJA - TIHI UBIJALCI

 259. mozaik za dušo v četrtek, 5. 4. 2018,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
DR. IZTOK OSTAN: KRONIČNA VNETJA - TIHI UBIJALCI
Zdravo črevesje za zdravje telesa in uma

V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost ponovno dr. Iztok Ostan, ki se že več kot dve desetletji ukvarja z raziskovanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenskih moči. V zadnjem času poglobljeno raziskuje nekatere naše škodljive razvade, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.
 

Vnetja so obrambni mehanizem, s katerim se telo varuje pred okužbami in poškodbami. Sodobne raziskave kažejo, da so številna kronična obolenja (alergije, avtoimune bolezni, fibromialgija, srčno žilna obolenja, diabetes, rak, demenca in druge nevrodegenerativne bolezni) usodno povezane s stanjem neuravnotežene črevesne biote in prepustnostjo črevesne stene. 
www.institut-o.com

Comment

Nevenka Kamenik: Šola Življenja

Comment

Nevenka Kamenik: Šola Življenja

257. mozaik za dušo v četrtek, 22. 2. 2018,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ

NEVENKA KAMENIK: ŠOLA ŽIVLJENJAZakaj je v naših življenjih toliko razočaranj, jeze in žalosti, kako se nam lahko neprestano ponavljajo podobne situacije, in ali lahko to spremenimo, so vprašanja, s katerimi se v današnjem času vsaj enkrat sreča skoraj vsak odrasel človek in tudi marsikateri mladostnik.

V Knjigarno ZDAJ se vrača NEVENKA KAMENIK, terapevtka za osebni in duhovni razvoj, coachinja, mojstrica reikija in meditacij. Tokrat nam bo predstavila ŠOLO ŽIVJENJA, svoj program za celostni osebni in duhovni razvoj, s katerim ljudem pomaga, da izboljšajo kvaliteto življenja in z lastnimi spoznanji presežejo ovire na svoji poti.  Šolo Življenja je razvila na pobudo udeležencev meditacij, ki so želeli bolje spoznati kako delujejo um in čustva. Posameznikom pomaga ozavestiti odnose z drugimi in različne situacije, v katerih so obtičali.

 

Comment

KLEN IMUNSKI SISTEM

Comment

KLEN IMUNSKI SISTEM

256. mozaik za dušo v torek, 6. 2. 2018,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ

Dr. Iztok
Ostan: KLEN IMUNSKI SISTEM za manj okužb, rakastih in srčnožilnih obolenj


V letošnjem letu začenjamo z novimi spoznanji obogaten ciklus predavanj dr. Iztoka Ostana, ki se že več kot dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči. V zadnjem času poglobljeno raziskuje nekatere naše škodljive razvade, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.

Program njegovega 1. letošnjega predavanja bo razdeljen na dva dela:

1. del: Delovanje imunskega sistema
2. del: Program varovalne dopolnilne prehrane za krepitev imunskega sistema

 

Comment

Vili Ravnjak: Zen cvetočih češenj

Comment

Vili Ravnjak: Zen cvetočih češenj

255. mozaik za dušo v TOREK, 30. 1. 2018, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
VILI RAVNJAK: ZEN CVETOČIH ČEŠENJ, Založba Pivec
Z našim gostom se bo pogovarjal regresoterapevt ROMAN ČERNE.V tokratnem mozaiku za dušo nam bo naš gost Vili Ravnjak predstavil svojo najnovejšo knjigo s pomenljivim naslovom Zen cvetočih češenj, ki je povzetek njegovega dolgoletnega duhovnega učiteljskega delovanja. Avtorjev pristop k duhovnosti in življenju nasploh je zelo prizemljen in realističen, ter precej drugačen, kot ga danes praviloma ponujajo najrazličnejše duhovne šole, tečaji in delavnice. 
 

Comment

MARJA ČERNELIČ: DRUGO ROJSTVO

Comment

MARJA ČERNELIČ: DRUGO ROJSTVO

254. mozaik za dušo v SREDO, 17. 1. 2018, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ

MARJA ČERNELIČ: DRUGO ROJSTVO - Si za to, da se rodiva skupaj?
Z našo gostjo se bo pogovarjala Alenka Zdešar, voditeljica centra Galerija življenja.

V tokratnem mozaiku za dušo bo naša gostja Marja Černelič, avtorica knjige Drugo rojstvo, ki je kot znamenita Botticellijeva Venera na naslovnici pričujoče knjige zmogla pogledati vase in v svoje rane – in iz tega postati bolj svetla. Kot ponovno rojena. Si tega ne želimo vsi? 

Comment

Maruša Erbežnik: Dišavna sporočila eteričnih olj

Comment

Maruša Erbežnik: Dišavna sporočila eteričnih olj

253. mozaik za dušo v ČETRTEK, 7. 12. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
MARUŠA ERBEŽNIK: Dišavna sporočila eteričnih olj


V mesecu decembru, ko nas vsepovsod obdajajo praznični vonji, vas tudi mi vabimo na čudovito potovanje v svet eteričnih olj »doTERRA«. 
Tokratni mozaik za dušo nam bo z vonji cimeta, divje pomaranče, sivke, limonske trave, poprove mete, klinčki ... odišavila ga. Maruša Erbežnik, ki nam bo v dišečem vzdušju pripovedovala o aromaterapiji, učinkovitosti eteričnih olj in njihovi preprosti in varni uporabi.
 

Comment

Franci Dovč: Zdravilne rastline za poslovno in osebno rast

Comment

Franci Dovč: Zdravilne rastline za poslovno in osebno rast

252. mozaik za dušo v sredo, 18. 10. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
FRANCI DOVČ: Zdravilne rastline za POSLOVNO in OSEBNO rast


V tokratnem mozaiku bo naš gost Franci Dovč, avtor knjige  Zdravilne rastline za poslovno in osebno rast, s katero nas nagovarja, naj zdravilne rastline “naselimo” v svoje delovno in domače okolje, saj že njihova bližina poleg svežega zraka vnaša v prostor povsem drugačno energijo, ki omili vsakodnevno napetost in stres.
“Zdravilne rastline so kot miniaturne tovarne zdravilnih moči most in trdna opora pri  premagovanju najrazličnejših ovir in negotovosti, ki obremenjujejo sodobnega človeka,  pa tudi “medij” za komunikacijo z višjimi stanji zavesti."

Comment

Andreja Novak: Astro energijski potenciali

Comment

Andreja Novak: Astro energijski potenciali

251. mozaik za dušo v sredo, 6. 9. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Z našo gostjo ANDREJO NOVAK se bomo pogovarjali o ASTRO ENERGIJSKIH POTENCIALIH.

Tokrat bomo z našo gostjo razmišljali o Astropostavitvah, na katerih lahko odkrijemo, preobrazimo in aktiviramo svoje potenciale, vidne v naših astroloških kartah. Delavnice Astropostavitev so namreč najhitrejši način za odpravljanje blokad in doseganje sprememb v našem življenju.
S praktičnimi vajami in odličnimi izdelki Trgovine Angelca (www.angelca.si), ki so vam na voljo v Knjigarni ZDAJ, bomo "omrežili" astro energije v svoje življenje in si z Andrejino energijsko podporo harmonizirali lastno energijsko strukturo.


 

 

Comment

MREŽE BLAGOSTANJA

Comment

MREŽE BLAGOSTANJA

250. mozaik za dušo v sredo, 7. 6. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
ANDREJA NOVAK: MREŽE BLAGOSTANJA


Tokrat bomo z našo gostjo Andrejo Novak razmišljali o MREŽAH BLAGOSTANJA na vseh področjih našega življenja.
Govorili bomo o hvaležnosti, ki nas poveže z višjimi frekvencami, o podpori dobremu počutju in o sprejemanju energij obilja.

S praktičnimi vajami in odličnimi izdelki Trgovine Angelca (www.angelca.si), ki so vam na voljo v Knjigarni ZDAJ, bomo "omrežili" svoje življenje z obiljem in si z Andrejinimi nasveti na poti do svoje finančne svobode določili višji limit.

Comment