Dr. Nikolay Grishin: STATIKA TELESA in z njo povezane bolezni 

V sredo, 30.10.2013 ob 18. uri

V tokratnem mozaiku za dušo bo na vašo željo naš gost ponovno ruski nevrolog in manualni terapevt, dr. Nikolay Grishin, ustanovitelj Šole zdravja v Sloveniji in avtor petih knjig s področja zdravstvene preventive. Iz ciklusa  njegovih tematskih predavanj v Knjigarni ZDAJ, nam bo najprej predstavil knjigo Statika telesa .

Kako pomembna je statika telesa, nam pove samo dejstvo, da že nepravilna drža lahko povzroči vrsto problemov: glavobol, migreno, bolečine v ramenih, poslabšanje prekrvavitve možganov in še mnoge druge težave.

Dr. Grishin nam bo razložil, kako ob pojavu različnih zdravstevnih težavah, ki nastanejo zaradi nepravilne statike telesa, ustrezno, odgovorno in hitro ukrepamo. Pokazal nam bo določene vaje, ki nam bodo pomagale sprostiti napete mišice in vzpostaviti normalno delovanje mišic, sklepov in kosti.

Preprečevati - to je zapoved in moto dr. Nikolaya Grishina. Nekoč je kot predstavnik uradne medicine predpisoval zdravila,  danes pa se zavzema za celostni pristop in preventivo.  Iz vojaških izkušenj pozna strategijo: obstajata cilj (kamor moramo priti) in taktika (kako bomo ta cilj dosegli). »Brez cilja ni kakovostnega življenja.« S to strategijo in svojimi petimi knjigami ozavešča ljudi in jih uči, da je zdravje predvsem v njihovih rokah.

Dr. Nikolay Grishin je ruski nevrolog in manualni terapevt, ki je številne Slovence pripravil do rednega jutranjega razgibavanja. Preprečevanje bolezni je eden od temeljev njegove Šole zdravja, ki jo izvaja v več slovenskih krajih. Trenutno na različnih krajih Slovenije deluje sedeminpetdeset skupin, društvo pa ima že več kot tisoč dvesto članov.
Končal je Vojaško medicinsko fakulteto v sibirskem Tomsku in delal kot vojaški zdravnik v Belorusiji in v Nemčiji.V Ljubljani živi in dela od leta 2002. V svoji ordinaciji opravlja manualno terapijo, kraniosakralno in visceralno terapijo.  
 

»Zdrav človek ne more zboleti.« (Peter Amalietti)

 

Comment