Zippora Karz: Brezsladkorna vila

V četrtek, 14. november, ob 18. uri

Ob svetovnem dnevu sladkorne bolezni bodo skozi zgodbo Zippore Karz o diabetesu spregovorili:  Darja Lovšin, ambasadorka sladkornih bolnikov in urednica revije Dita, dr. Iztok Štotl, specialist za sladkorno bolezen, in Ana Klašnja, balerina.

Predstavili vam bomo najnovejšo knjigo Založbe Pasadena, sladko-grenko zgodbo primabalerine , ki ji je življenjsko pot nepričakovano prekrižala sladkorna bolezen. Zippore KarzZ vami bo solistka znamenitega baletnega ansambla New York City Ballet delila svojo pot zanikanja, sramovanja, napačnega razumevanja svoje bolezni in trenutke odrešitve, ko svojo bolezen sprejme in zaživi aktivno, uravnoteženo življenje.

Predstavitev bo obeležila dan sladkorne bolezni, 14. november, v njej pa bodo delček svoje zgodbe našli tisti, ki se soočajo s to nepredvidljivo boleznijo, častilci klasičnega baleta in ljubitelji življenjskih zgodb.

»Še ena v vrsti grenko-sladkih usod, kjer lahko postaneš zmagovalec v trenutku, ko bolezni ne dojemaš kot oviro, ampak svetilnik, ki ti pokaže pot v temi. Tako pri baletu kot v realnem življenju je vse v ravnovesju, pa naj stojiš trdno na tleh, na konicah prstov ali pa le lebdiš - ko se sprijazniš z dejstvom, da si ranljiv, postane življenje en sam sladkorček - v pozitivnem smislu!« Tako pravi igralec Matjaž Javšnik, ki je tudi sam sladkorni bolnik in je znal bolezen obrniti sebi v prid.

Comment