Maja Piskernik: Čarovnija okusov. Kuhajmo brez glutena, jajc in laktoze

V sredo, 20.11.2013, ob 18. uri

Ko je Maja Piskernik izvedela, da sta njeni dvojčici zboleli za celiakijo (CELIAKIJA je kronična bolezen tankega črevesa, ki je posledica preobčutljivosti za gluten) in imata alergijo na laktozo in jajca, se je zanjo začelo nenavadno kuharsko potovanje, katerega plod je Čarovnija okusov, prva slovenska knjiga z brezglutenskimi recepti, ki jo bomo predstavili v tokratnem mozaiku za dušo. 

Majini vsakodnevni poskusi v kuhinji, da bi na hitro prilagodila prehrano nastalim okoliščinam, so bili utrujajoči in neuspešni. V knjigarnah je zaman iskala kuharske knjige z recepti za jedi brez glutena, laktoze in jajc in zato posledično začela sama raziskovati in ustvarjati svoje lastne recepte.

Knjiga Čarovnija okusov je namenjena ljudem s celiakijo in alergijo na laktozo in jajca. Vseh 118 receptov omogoča pripravo jedi brez glutena, jajc in laktoze ali z nadomestki le teh. S preprostimi recepti si boste lahko pripravili zajtrk, kosilo ali posladke tako, da skoraj ne boste okusili razlike med glutensko in brezglutensko hrano. Avtorica želi ljudem olajšati in prikrajšati marsikatero razočaranje, ki se pojavi, ko izvemo za diagnozo, ki zahteva hitre in temeljite spremembe v načinu prehranjevanja.  

Comment