V sredo, 15.10.2014, ob 18. uri

"V naravi je vse preprosto", je zapisal angleški zdravnik Edward Bach. V svojih knjigah je vselej jedrnato in kratko izražal globoke resnice o bolezni in zdravju, ki danes tako kot nekoč ostajajo vir inspiracije in navdihujejo mnoge ljudi, ki zase in za druge iščejo poti do zdravja.
Navdihujejo nas tudi zgodbe ljudi, ki so zbrane v najnovejši knjigi mag. Maje Korošak: Pomoč Bachovih kapljic, ki vam jo bomo predstavili v tokratnem mozaiku za dušo.  So zapis pogovorov avtorice z  Ireno Roglič Kononenko in njenim možem Igorjem Kononenkom o izkušnjah z Bachovimi cvetnimi esencami.

Poleg njune je v knjigi še osem zgodb ljudi, ki so imeli globoke izkušnje z Bachovo cvetno terapijo. V knjigi so zbrane tudi Irenine osebne in terapevtske izkušnje, pa tudi izkušnje in doživetja njenega moža, dr. Igorja Kononenka, ki z njo sodeluje ter ji pomaga pri pripravi esenc in pri plesih v krogu. V besedilo je spretno umeščena tretjina Igorjevih pesmi o Bachovih cvetovih (vseh pesmi je 39, kolikor je Bachovih esenc cvetov), ki jih je avtorica knjige "posadila" pred določena poglavja oziroma zgodbe - tja, kjer se ji je zdelo, da bodo najlepše zacvetele.


Pogovor bodo vodili: Maja Korošak, mag. sociologije, avtorica treh knjig, novinarka in družinska mediatorka; Irena Roglič Kononenko, psihologinja, prevajalka, terapevtka in ustanoviteljica Inštituta za Bachovo cvetno terapijo ter  Igor Kononenko,doktor računalniških znanosti in redni profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani.
 
Ob tej priliki bodo v Knjigarni Zdaj na voljo tudi Bachove kapljice, rešilno mazilo in knjiga 39 pesmi in plesov za Bachove cvetove, ki je pravkar izšla pri Inštitutu za Bachovo cvetno terapijo.

                                         Vabljeni k ogledu spletne strani: lkm.fri.uni-lj.si/xaigor/irena/ 

Zaradi velikega zanimanja vas prijazno prosimo za potrditev udeležbe.
 Projekte bralne kulture v Knjigarni ZDAJ finančno podpira JAK, javna agencija za knjigo Republike Slovenije

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Knjigarna ZDAJ,Vodnikova cesta 187, Ljubljana
 tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177
www.knjigarnazdaj.si   

Comment