163. mozaik za dušo v četrtek, 20. 11. 2014, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
ZDGODBE UPANJA. Primeri celostnega zdravljenja odvisnosti, Založba eBesede.si, 2014
Naša gostja: doc. dr.Maja Rus Makovec, dr. med., vodja enote za zdravljenje odvisnosti od alkohola na Psihiatrični kliniki Ljubljana


Odvisnost je ena najpogostejših težav v zvezi z duševnim zdravjem. Deset odstotkov prebivalcev Slovenije prekomerno uživa alkohol - večina od njih je verjetno zasvojena. Če upoštevamo še njihove družinske člane in prijatelje, se s to težavo tako ali drugače ukvarja več kot pol države. Čeprav je odvisnost družbeno zaznamovana, gre za bolezen, ki jo je mogoče zelo uspešno zdraviti.
V to trdno verjamejo avtorji knjige ZGODBE UPANJA, ki vam jo bo v tokratnem mozaiku za dušo predstavila
dr. Maja Rus Makovec, ki je knjigo tudi uredila. Ekipa osmih strokovnjakov že dolgo sodeluje na področju zdravljenja odvisnosti od alkohola in tablet ter drugih oblik odvisniškega vedenja. 


Knjiga bo odvisnikom pokazala pot iz krize, njihovim bližnjim pa pa bo pomagala razumeti, kaj se z zasvojenim človekom dogaja na telesni in duševni ravni ter kako lahko tudi sami pripomorejo k ozdravitvi in popolni preobrazbi. Informacije v knjigi, povedane na ustrezen motivacijski način, nakažejo, kako se lotiti zdravljenja in kaj se bo ljudem v tem procesu dogajalo: "Če nas nekdo opozori, kje, kdaj in približno koliko časa bo bolelo, lažje prenesemo tako telesno kot duševno bolečino."

V knjigi boste lahko prebrali:
- Najpogostejša vprašanja in odgovore v zvezi z odvisnostmi.
- 29 resničnih zgodb ljudi, ki so se soočili s svojo odvisnostjo in jo ob pomoči terapevtov tudi uspešno pozdravili.
-Sodobna dognanja stroke, ki vseskozi išče in razvija nove metode za odpravo različnih oblik odvisnosti.Doc. dr. Maja Rus Makovec, dr. med., svet., specialistka psihiatrije, družinska psihoterapevtka, sodna izvedenka psihiatrične stroke, je zaposlena na Psihiatrični kliniki Ljubljana od leta 1985, na Enoti za zdravljenje odvisnosti od alkohola pa od leta 1990 naprej.  Hkrati je zaposlena in predava tudi na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani.
                                         
                                            

                                            Zaradi velikega zanimanja vas prijazno prosimo za potrditev udeležbe.

 Projekte bralne kulture v Knjigarni ZDAJ finančno podpira JAK, javna agencija za knjigo Republike Slovenije

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Knjigarna ZDAJ,Vodnikova cesta 187, Ljubljana
 tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177
www.knjigarnazdaj.si 

e.Besede.si
 

Comment