161. mozaik za dušo v sredo, 12.11.2014, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
Dr. Vinod Verma: Joga, naravna pot bivanja, Založba Chiara, 2014
Naša gostja: Simona Vrhovec, učiteljica joge.


Večina obstoječih knjig o jogijskem znanju predstavlja jogo kot počasno izvedbo gimnastičnih vaj. Druge predstavljajo jogo kot tradicionalno, zelo disciplinirano veščino na osnovi zahtevne filozofije, ki je za večino ljudi težko izvedljiva.
V tokratnem mozaiku za dušo vam bomo zato predstavili knjigo, ki nas na preprost in razumljiv način popelje skozi devet tedenski tečaj jogijskih vaj. Z njimi lahko obnovimo komunikacijo med telesom in umom ter dosežemo harmonično ravnotežje, ki je bistvo našega fizičnega in mentalnega zdravja.


Knjigo Joga, naravna pot bivanja je napisala dr. Vinod Verma, v jogijski tradiciji vzgojena indijska znanstvenica, ustanoviteljica Čarakove ajurvedske šole v Indiji in jogijske akademije v Dresdnu.  Je avtorica triindvajsetih knjig in šestih v slovenščino prevedenih ajurvedskih priročnikov. V programu vsakega od devetih tednov je opisala štiri do pet različnih jogijskih vaj, ki jih delamo postopoma in redno. Avtorica upošteva vse vidike vsakdanjega življenja, telesne pripravljenosti in fizičnega stanja našega bivanja. Primerna je za vse starostne skupine.

Simona Vrhovec je diplomirana upravna organizatorka, NLP coach, profesionalna plesalka, trenerka plesnih skupin, svetovna popotnica, raziskovalka življenja in učiteljica joge za odrasle in otroke. Jogi se posveča zadnjih nekaj let, vodi tečaje in delavnice, gostuje na jogijskih prireditvah, pa tudi na športnih organiziranih vadbah. Je ustanoviteljica Mokini Yoga studia v Ljubljani. 
www.mokini.si
                                         
                                                    Predstavitev bo vsebovala tudi praktičen prikaz jogijskih asan.

                                            Zaradi velikega zanimanja vas prijazno prosimo za potrditev udeležbe.

 Projekte bralne kulture v Knjigarni ZDAJ finančno podpira JAK, javna agencija za knjigo Republike Slovenije

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Knjigarna ZDAJ,Vodnikova cesta 187, Ljubljana
 tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177
www.knjigarnazdaj.si 
www.zalozba-chiara.si

 

Comment