V duhu zguljenega reka, da mora vsak moški v svojem življenju zgraditi hišo, posaditi drevo, zaploditi sina in napisati knjigo, bo naš tokratni gost Zoran Predin, ki nam bo predstavil svojo knjigo Druga žena v haremu.

K duhovitemu naslovu knjige je pripomogla Zoranova tašča, ki mu je z njemu neznano metodo izračunala, da je bil v enem od prejšnjih življenj druga žena v haremu. V knjigi pojasni zakaj ravno druga in ne prva. Sultan je namreč prvo ženo vzel po dolžnosti, drugo pa iz ljubezni.

V knjigi so zbrani številni potopisi, dnevniki, pisma in zabeležke, ki so nastajali v času od leta 1969 do današnjih dni. V njej je tudi več anekdot iz zaodrja Predinovega trubadurstva, sočnih premislekov o umetnosti, družbi in ljubezni. Zoranovi  zapisi so odkritosrčni in duhoviti, bralec pa jih doživlja kot zabavne dokumente časa.  www.artbiro.si

Zoran Predin je slovenski kantavtor, znan po svojih provokativnih in črnohumornih besedilih, avtorski izvirnosti in iskrivi nekonvencionalnosti. V svoji pisani umetniški karieri je izdal 32 avtorskih albumov in 3 zbirke svoje poezije. Skladal je glasbo za filme in gledališče, se preizkušal v različnih glasbenih stilih od rocka do gypsy swinga in nastopal po celem svetu. Sam pravi, da najboljše šele prihaja.
www.predin.com

 

"Tudi črn humor nosi bele spodnje gate." 

Comment