Pogovor z avtorico obeh knjig bo vodila ga. Marina Zemljak, pridružil pa se nam bo tudi mag. Petar Papuga, dr. med., specialist za zdravljenje z akupunkturo in drugimi naravnimi metodami.

V tokratnem mozaiku za dušo bo naša gostja gospa Polona Kresal Bizaj, ki nam bo predstavila svoji dve knjigi z naslovom Narava zdravi s hrano. Moderna medicina številne bolezni današnjega časa le redko povezuje s hrano. Pa vendar jih lahko po najbolj naravni poti odpravimo ali vsaj bistveno izboljšamo prav s prehrano. Izhajajoč iz tega prepričanja je mag. Petar Papuga, dr. med., oblikoval vegetarijansko dieto, v kateri upošteva stara znanja in dognanja sodobnih nutricionistov, njene različice pa učinkovito uporablja pri naravnem zdravljenju številnih bolezni. 

V receptih obeh knjig so upoštevana priporočena živila po metodi dr. Papuge, recepti pa nagovarjajo tako zdrave kot bolne ljudi. Nekaj poglavij je namenjenih posebej bolnikom z multiplo sklerozo.

Vsem, ki se želite prehranjevati zdravo ali pa morda iščete ozdravitev za bolezni z nepojasnjenim vzrokom, bodo Polonini recepti s hladno stiskanim oljem in veliko zelenjave prav gotovo v veliko pomoč in podporo. 

Polona Kresal Bizaj se je že pred 13 leti soočila z diagnozo multiple skleroze (MS). Že na začetku svojih težav je spoznala dr. med. Petra Papugo in postala njegova pacientka. Svoja spoznanja o zdravi prehrani in telovadbi je objavljala v Glasilu Združenja multiple skleroze. Leta 2008 je izšla njena prva knjiga Narava zdravi s hrano, letos pa nas je razveselila z nadaljevanjem prve knjige, ki vsebuje veliko novih receptov in spoznanj o zdravi prehrani.

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Knjigarna ZDAJ,Vodnikova cesta 187, Ljubljana
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177
 

Comment