Ko se zrela ženska znajde na razpotju med svojimi željami in življenjem, se mora ustaviti in zazreti v ogledalo. Vanj se bo v tokratnem mozaiku za dušo zazrla ga. Karin Cvetko Vah, ki nam bo predstavila svoj knjižni prvenec Razmerja v ogledalu. Sodobni roman avtorice slovensko-danskega porekla je zaradi svoje svežine naletel na velik odziv bralcev, tako da je bila prva izdaja že kmalu po izidu razprodana.

unnamed-9.jpg

Osnovna tema romana so medsebojni odnosi - tako ljubezenski kakor tudi družinski in prijateljski. Odnosi, ki se prepletajo med seboj in se pogosto zrcalijo drug v drugem. Paleta osebnih doživljajev je virtuozno preslikana v napeto intimno dramo.

Iz recenzije: "Zrcalne odseve ključnih razmerij razbira na različne načine: nerazrešeno mladostniško ljubezen s poročenim moškim za nazaj analizira pri psihoterapevtki, naklonjen odnos do pokojnega očeta popiše v romanu, zakrčen odnos z materjo se začne rahljati ob njeni nakazujoči se demenci, trden, a nekam mlačen odnos do moža pa dobi strasten protipol v mlajšem ljubimcu."  Maša Ogrizek, Bukla. 

Karin Cvetko Vah, rojena Cvetko Rasmussen, je zaposlena na Univerzi v Ljubljani in je doktorica matematičnih znanosti. Ukvarja se z raziskovalno matematiko, njeno glavno vodilo pa je iskanje resnice - tako v matematiki, kakor tudi v literaturi in življenju nasploh. V zadnjem času preučuje, kako se lastnosti neke matematične strukture odslikavajo v njenem dualu, nekakšnem matematičnem zrcalnem objektu.

 
                                              Prijazno vas prosimo za potrditev udeležbe.

                                                Veselimo se ponovnega srečanja z vami!Comment