Knjigo Čuječe materinstvo nam bo predstavila ga. Janja Bone, ki se je s programom Čuječe materinstvo srečala, ko je postala babica in je svoji hčeri želela pomagati do vseprisotnega zavedanja o lepotah materinstva – tudi v stresnih situacijah.
Čuječnost (angl. mindfulness) pomeni živeti sedanji trenutek v stiku s seboj in bližnjimi, predstavlja zavestno usmerjanje pozornosti na stvari, ki so za nas pomembne. S starševstvom prevzamemo odgovornost, ki nas spremlja vse življenje, in tako se začne naš tek vzdržljivosti. Zato potrebujemo orodja, ki nam pomagajo do dobre psihofizične kondicije – tako za lepe kot stresne trenutke.

Izziv starševstva je v stalnem prilagajanju; ko se "naučimo", kako z dojenčkom, le-ta postane malček, potem odraste v predšolskega in šolskega otroka. Vsako otrokovo obdobje zahteva drugačne pristope, hkrati pa našo doslednost. Ko znamo kot starši ohraniti mirno kri v najbolj stresnih situacijah in prisluhniti otrokovim dejanskim potrebam, postavljamo dober zgled. Otroci tako rastejo v ljubečem in stabilnem okolju v mladostnike z visoko samopodobo in samostojnostjo.

Janja Bone je izvajalka 8-tedenskega programa Čuječe materinstvo. Končala je študij delovne terapije in Waldorfske zdravilne pedagogike. Med svoja neformalna izobraževanja pa lahko zapiše trening Shiatsu masaže, kraniosakralne biodinamike in NLP coachinga. S krepitvijo dobrega počutja in zdravja v posamezniku se ukvarja že 25 let, v zadnjih letih pa je razvila svoj pristop bodymind, ki povezuje vsa njena znanja, veščine in izkušnje. Področje njenega zanimanja sta vzgoja in zdravje ter umetniški pristop skozi gibanje, slikanje in petje. 

Zaradi velikega zanimanja vas prijazno prosimo za potrditev udeležbe.
 

Comment