V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost g. Boštjan Trtnik, voditelj delavnic psihoterapevtske metode postavitev družine. Predstavil nam bo knjigo Odložimo bremena družinske prtljage, v kateri je avtorica Maja Korošak zbrala deset navdihujočih in resničnih zgodb, ki so jih ljudje doživeli s pomočjo te tehnike.

Metodo je oblikoval nemški psihoterapevt Bert  Hellinger. Že petdeset let z njo pomaga posameznikom in družinam do rešitve njihovih problemov. Usoda družinskih članov iz več generacij nazaj vpliva na posameznika, ne da bi se sam tega zavedal. Povezani smo namreč v skupno družinsko energijsko polje, ki deluje kot spomin. To polje teži k poravnavi, zato se nerazrešene težave prednikov lahko manifestirajo kot težave potomcev, ki pa jih s postavitvijo družine lahko uspešno odpravimo.

Iz recenzije:

"Knjiga presega analiziranje, neplodno razčiščevanje, kdo in zakaj da je česa kriv, nenehno samoočitanje ali očitanje drugim, ker niso to, kar bi po našem morali biti. Poskusi, izkusi, doživi! nas nagovarjajo junaki teh zgodb o usodi in ljubezni ..." (Manca Košir)

Boštjan Trtnik se že od leta 1993 ukvarja z medosebnimi odnosi ter osebno in duhovno rastjo. V Centru za duhovno kulturo je učitelj meditacije GAMA, predava pa tudi v Šoli čustvene inteligence, katere program je sooblikoval. Leta 2008 je opravil mednarodni izobraževalni program postavitev družine v polju duha pri Bertu Hellingerju. Sedaj samostojno vodi delavnice postavitve družine v vseh večjih slovenskih krajih. (www.custvena-inteligenca.org)

"Vse je lahko vse le, če je z vsem povezano. Zato je vsakdo povezan z vsakim. Nič ne more biti posamezno." Bert Hellinger

Comment