147. mozaik za dušo v sredo, 2.7.2014, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ

Saj jih poznate - vzemirljivi, vendar nezanesljivi ljubimci, skrbni partnerji, ki vas zaprejo v kletko svojega ljubosumja, pretirano dramatični prijatelji, zahtevni starši, ki jim prav v ničemer ne morete ugoditi, manipulativni sodelavci in šefi z gigantskimi egi.
Na vas prežijo na ulici, v pisarnah, na internetu ali celo v vašem domu. S svojim šarmom, talentom, skrbnostjo, vznemirljivostjo ali karizmo si najprej pridobijo vaše zaupanje in vas nato povsem izpijejo. Za potešitev svojih potreb si bodo brez pomislekov prilastili vaš trud, vaš denar, vašo pozornost ali pa vaše telo.

Pred čustvenimi vampirji vas ne bodo rešili križi in česen. Vaša najboljša obramba so znanje, zrelost in dobra presoja. 

V knjigi nam dr. Albert Bernstein, klinični psiholog in poslovni svetovalec, na preprost in humoren način razkriva lastnosti antisocialnih, narcističnih, histrioničnih, obsesivno kompulzivnih in paranoidnih vampirjev. Pomaga nam razumeti mehanizme njihovih težav in nam ponuja cel arzenal najuspešnejših strategij za zaščito pred čustvenimi vampirji, še preden bodo v vas zasadili svoje čekane. 

Knjigo nam bosta predstavili gaIrena Pan, dolgoletna novinarka oddaje Preverjeno, raziskovalka življenja in prevajalka knjig Čustveni vampirji in  Ne stopajte več po prstih in ga. Urška Battelino, psihoterapevtka psihoanalitične smeri.

Iz recenzije:
“Vampirji najbolje uspevajo v temi. S strategijami, opisanimi v tej knjigi, jih boste lažje izbezali na svetlo, kjer bodo povsem izgubili svojo moč."

Urška Battelino

    Prijazno vas prosimo za potrditev udeležbe.

 

1 Comment