3.9.2014, ob 18. uri

V tokratnem mozaiku bo na željo mnogih naš gost ponovno g. Zoran Mihajlović, ki pravi: "Kdor se odloči za meditacijo, se odloči za pot sprememb." 

Meditacija je bila od nekdaj način vzpostavljanja notranjega ravnovesja, a tudi pot spoznanj in življenjskih sprememb. Ne glede na vrsto meditacije, le-ta vpliva tako na osebno rast posameznika, kot tudi na njegov odnos do sveta.  
Raziskave odkrivajo nove in nove pozitivne vplive meditacije. Tako tudi strokovna javnost meditacijo vse bolj dojema kot izjemno uporabno metodo za vzpostavljanje zdravja, vitalnosti, čustvenega ravnovesja in miselne zbranosti.  

     Predavanje se bo dotaknilo naslednjih področij:
   - Učinki meditacije - kaj se v resnici spremeni?
   - Od mističnih opisov do znanstvenih raziskav
   - Sodobni življenjski ritem in notranje ravnovesje
   - Vrste meditacij glede na namen in cilj
   - Kaj naj bo kriterij pri izbiri meditativnega pristopa?
   - Kako se naučiti meditirati?

Zoran Mihajlović je avtor razvojnega sistema Horizonti - šole razvojnih naukov in praks. Med drugim je tudi soavtor programa Duhovna univerza – Pot duhovne samouresničitve, dolgoletni učitelj na Duhovni univerzi ter avtor mnogih člankov in izobraževalnih TV oddaj s področja osebnega in duhovnega razvoja. Je soavtor meditativnih CD-jev Globinska sprostitev in Globinska meditacija ter mnogih drugih meditacij. Trenutno deluje kot glavni in odgovorni urednik Studia 12 TV.Vabljeni k ogledu spletne strani www.ozavesti.si
                                                          

                                              Zaradi velikega zanimanja vas prijazno prosimo za potrditev udeležbe.

 

Comment