170. mozaik za dušo v sredo, 28. 1. 2015, od 18.00 do 20.30 ure v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: PREHITETI APETIT ZA SEBIČNI GEN

V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost  doc. dr. Iztok Ostan, ki se že dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči. Na uvodnem seminarju *ciklusa petih predavanj Prehiteti apetit za sebični gen nam bo pojasnil, kako doseči zadovoljstvo z neškodljivimi sredstvi, preden nas apetit za sebični gen zapelje k nezdravi prehrani.

Spoznali bomo Njegovo pot ozdravitve in se sprehodili skozi Miljone let teženj k bio-hitri hrani.
 

Dr. Iztok Ostan, docent na Univerzi v Ljubljani, se je v znanstveni javnosti najbolj uveljavil z revolucionarno teorijo o apetitu za sebični genki si je prislužila objavo v prestižnih znanstvenih revijah Trends in Food Science and Technology ter Appetite. Trdi, da nas narava vodi k nezdravi, energetsko hitri in preobilni hrani, ker je to uspešnejše za reprodukcijo naših genov, čeprav dolgoročno zdravju škodi. Ker narave ne moremo in nočemo premagovati, jo je potrebno prehiteti z zdravimi vrstami užitkov, preden nas sebični gen zapelje na prehranska stran-pota, trdi dr. Ostan. Kako to storiti, opisuje v več svojih poljudno-znanstvenih knjigah in člankih.  
Njegov moto je "Nazaj k naravi in naprej k naravi."  

 

Dr. Ostan je bil v mladosti zelo bolan, saj mu je zdravnik pri 31. letih svetoval invalidsko upokojitev. Okrepitev zdravja je iskal sprva le s povsem naravnimi, tradicionalnimi sredstvi (nazaj k naravi), ki jim je še vedno zvest. A zdravje je ponovno pridobil šele, ko je začel uživati mineralni prah, s katerim oživimo vodo po vzoru vode v himalajski dolini Hunza, znani po številnih stoletnikih. Kasneje se je še bolj okrepil z optimizacijo beljakovinske prehrane in z iskanjem najbolj učinkovitih probiotikov. Gre za nove dosežke prehranske znanosti (naprej k naravi). Uporabo teh hranil je slednjič strnil v svoj sistem prehranske prve pomoči za starejše in ošibele, ki ga je predstavil v svoji knjigi "Prijateljem najboljše!"
 

*Uvodnemu 1. seminarju dr. Iztoka Ostana v Knjigarni ZDAJ bodo sledili še 4 seminarji:
- v sredo, 25. 2. 2015, 2. seminar: Beljakovine za življenje in smrt
- v sredo, 25. 3. 2015, 3. seminar: Blagor iz črevesja
- v sredo, 22. 4. 2015, 4. seminar: Žive vode
- v sredo, 27. 5. 2015, 5. seminar: Razbremenilni ritem dneva
Vabimo vas, da si ogledate krajši intervju z dr. Ostanom:  
https://www.youtube.com/watch?v=WE2cvZGT2yY

 

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!

                  Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177

                                       Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

 
Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana

www.knjigarnazdaj.si
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

Comment