167. mozaik za dušo v sredo, 7. 1. 2015, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
Boris Vene in Nikola Grubiša:
ZDRAVJE JE V NAS. Kako sem s pomočjo starodavnih modrosti in najnovejših znanstvenih dognanj premagal največjo krizo v svojem življenju
Založba Moksha, 2014

Novo leto začenjamo s prav posebnim mozaikom – predstavitvijo »knjižne kraljice«*

Ravno čas, ko si izmenjujemo dobre želje, si zastavljamo nove cilje in smo pripravljeni narediti nekaj izpolnjujočega zase, je pravi čas  za eno temeljnih spoznanj: ZDRAVJE JE V NAS. To spoznanje že v naslovu podčrtuje »knjižna kraljica«, ki nam jo bo v letošnjem prvem mozaiku za dušo – kar bo tudi prva predstavitev knjige nasploh – predstavil eden izmed avtorjev, Boris Vene
Gre za osebno izpoved uspešnega poslovneža, ki se je bil prisiljen obrniti vase, se predati ter popolnoma prevrednotiti svoja življenjska načela in prioritete. 

Po treh diagnozah hude bolezni in popotnico, da mu je morda preostalo le še pol leta življenja, se je Boris Vene lotil iskanja morebitne rešitve. Ni se želel zgolj znebiti simptomov, temveč »postati tisto, kar so skušali simptomi prebuditi, spremeniti ali razviti v njem«.
Podal se je na dolgo pot raziskovanja zavestnih in nezavednih zakoreninjenih prepričanj, zavzetih stališč, negativnih misli in podobnega. 

S kombinacijo najnovejših znanstvenih odkritij in pozabljenih znanj starodavne Šole misterijev mu je uspelo popolnoma preoblikovati svojo osebnost. Ne le, da se je pozdravil,  temveč je danes bolj radosten, sproščen, izpolnjen in srečen, kot je bil kadar koli prej. 


Za občutek, kako avtorja razmišljata, si lahko preberete članek »Negativna plat pozitivnega razmišljanja«. Nekaj vzorčnih poglavij knjige je na voljo tukaj, več o knjigi pa si lahko preberete na www.zdravjejevnas.si     

Boris Vene je ena vodilnih avtoritet na področju celostnega zdravja. Po bolezenski izkušnji je razvil zavesten odnos do sebe, drugih in sveta. Iz uspešnega in polno zaposlenega podjetnika se je prelevil v potrpežljivega popotnika skozi življenje, ki z vero in zaupanjem sprejema vsakdanja darila, v katerih lahko vedno najde srečo in izpolnitev. Na osnovi lastnih izkušenj pomaga in svetuje posameznikom in organizacijam najti učinkovite rešitve za prebroditev krize ter za bolj izpolnjujoče in uspešnejše delovanje. 

Posebna gostja na sredinem mozaiku bo mag. Jana Wahl, dr. med. (Univerzitetni klinični center Ljubljana). Iz prve roke bo predstavila ozadje različnih pristopov k zdravljenju.

P.S: Predavanje bomo začeli s kozarčkom revitalizirane vode iz karafe Aladin. Kajti imunost gradimo z zdravim življenjskim slogom, katerega bistveni del je tudi pitje vode.  Več:  www.oblikenarave.si

P.P.S.: *Kaj je »knjižna kraljica«? To je knjiga, ki si zasluži krono. Častno mesto na piedestalu najboljših. Trenutno smo edina knjigarna, kjer knjigo lahko kupite. 


Zaradi velikega zanimanja je potrditev vaše udeležbe obvezna.                                                                    

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana

www.knjigarnazdaj.si
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

   

Comment