168. mozaik za dušo v sredo, 14. 1. 2015, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
Mateja Tea Dereani: HERBIVORIJ; Z rastlinsko prehrano do izvornih okusov in prvinskega zdravja;
Matejina veganska kuhinja 4


V tokratnem mozaiku za dušo nam bo ga. Mateja Tea Dereani predstavila svojo četrto knjigo: HERBIVORIJ; Z rastlinsko prehrano do izvornih okusov in prvinskega zdravja.

Priročnik in kompas za vsejede, ki se šele srečujete z drugačnim načinom prehranjevanja in dobrodošel kulinarični izlet za izkušene nas prepriča, da je zdrava hrana lahko pestra, okusna in raznolika. 
Več kot 70 novih in izvirnih receptov za klasično rastlinsko in presno prehrano nam pokaže, kako se lotiti zdravega načina prehranjevanja in na kaj moramo biti pri tem pozorni.
Avtorica nam bo predstavila recepte iz knjige in odgovorila na pogosta vprašanja o zdravem prehranjevanju, načinih priprave hrane in pravilih kombiniranja živil.


"Knjiga temelji na osebnih izkušnjah in kopici preštudirane literature; na prišepetavanju telesa mojemu umu in nikakor ne obratno; na zmernosti in včasih tudi pretiravanju ter neskončnemu eksperimentiranju z recepti in predvsem na občutljivosti mojega telesa, ki mi vedno daje povratne informacije, za kar sem mu neizmerno hvaležna"  

Mateja Tea Dereani: Glasbenica in arheologinja, ki se z zdravo prehrano ukvarja že 20 let. Pot jo je vodila od ovo-lakto vegetarijanstva preko makrobiotike, do veganskega načina prehranjevanja – najprej z veliko kuhane hrane, kasneje z veliko svežega sadja in zelenjave. Zadnjih 15 let vodi kulinarične delavnice, pomaga pri sestavi menijev za restavracije, sodeluje s trgovinami za zdravo prehrano s svetovanji, izobraževanji za prodajalce in svetovalnimi uricami za kupce.  
Več o njenih raziskovanjih, dognanjih in izkušnjah si lahko preberete na internetni strani:www.matejadereani.com


Zaradi velikega zanimanja prosimo za potrditev vaše udeležbe.                                                                    

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana

www.knjigarnazdaj.si
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

Comment