196. mozaik za dušo v sredo, 21. 10. 2015, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
Masanobu Fukuoka: ŽIVETI NARAVO,  Založba Porezen, 2015
Naša gosta: Dario Cortese in Domen Kavčič

 

Z miselnim svetom Masanobuja Fukuoke, japonskega znanstvenika, kmetovalca, filozofa in očeta naravnega kmetovanja, smo se v Knjigarni ZDAJ spoznali že na predstavitvi knjige Revolucija ene slamice, Fukuokinega najvplivnejšega dela. Njegov pristop h kmetovanju temelji na filozofiji, da je narava sama po sebi popolna, največja težava sodobnega sveta pa je človek s svojim prizadevanjem, da bi jo izboljšal, presegel in si jo podredil. 
 

"Knjižno revolucijo" bomo tokrat nadaljevali z novim slovenskim prevodom - Živeti naravo, zbirko intervjujev, v katerih Fukuoka poglobljeno in pričakovano ostrojezično razmišlja o tem, kje je človekovo mesto v naravi in kako naravi vrniti polno moč njenega ustvarjanja. Danes, ko oživlja zavedanje o ekološkem pomenu samopreskrbljenosti in samozadostnosti, njegove misli vse bolj odmevajo tudi v slovenskem prostoru.

Knjigo bosta predstavila Dario Cortese, publicist, zeliščar in nabiralec vsega divjega in užitnega ter Domen Kavčič, ki je knjigo prevedel iz japonskega jezika. 

"Vse nastane po naravni poti, brez delovanja. Vse ustvari bog, ki se imenuje Narava; vsemu obstoječemu vdihne življenje. Ta blagoslov le hvaležno uživaj."
"Naravnega prehranjevanja in naravnega kmetovanja se ne da doseči, če človek sam ni naraven."
(Masanobu Fukuoka)

Zaradi velikega zanimanja vas prijazno  prosimo za potrditev udeležbe.            

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Knjigarna ZDAJ,Vodnikova cesta 187, Ljubljana
 tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177
www.knjigarnazdaj.si 

Comment