204. mozaik za dušo v četrtek, 10. 12. 2015, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Martin Kojc: Prebujajoči se človek, Založba Domus Litisia


Martin Kojc (1901-1978), pisatelj in nesporni mojster življenja in mišljenja, je bil eden redkih ljudi, ki je svoja razmišljanja potrdil s svojim življenjem. Njegova knjiga Učbenik življenja je praktični priročnik, ki ga je s pridom uporabljal pri svojih psiholoških posvetovanjih in je postal uspešnica.  Knjiga Prebujajoči se človek, ki vam jo bomo predstavili v tokratnem mozaiku za dušo,  je naslednja neizogibna stopnja osveščanja na poti do popolnega razsvetljenja.
 

Prebujanje je vztrajno učenje zbranosti v času in okolju, ki ga življenje ponuja. Le naše zaupanje,  predanost višji volji in neutrudljivo iskanje resnice nam omogoča, da izidemo iz vsakega labirinta. Prebujeni človek namreč ve, da so izhodi iz labirinta tik pred nami, vsakomur dosegljivi in vidni z duhovnimi čutili. Življenje samo pa je namenjeno iskanju in spoznavnaju dobrega v sebi in drugih.
Tudi Kojčevo življenje kaže, da je šele nenehno delo na sebi iz njega naredilo pravega mojstra, gospodarja svojih misli in soustvarjalca s prasilo, ki nas vse že od nekdaj vodi.


Z moderatorko dr. Evo Premk Bogataj se bomo o Prebujajočem človeku, do sedaj še neobjavljenem delu Martina Kojca, pogovarjali z dr. Francko Premk in g. Janezom Premkom, ki sta knjigo prevedla iz nemškega jezika. Njun prevod je zorel skoraj tri desetletja, obenem pa sta njegovo metodo preverjala na sebi v posameznih življenskih okoliščinah.
 

"Vsaka želja, v katerikoli obliki se že pojavi, je duhovna sila, ki stremi po uresničitvi."

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!
                 
Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail
ali pa pokličite na gsm: 031 711177
                                                             

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Projekte bralne kulture v Knjigarni ZDAJ finančno podpira JAK, javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

   

Comment