172. mozaik za dušo v sredo, 18. 2. 2015, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
Klemen Košir: Kruh moj vsakdanji, Založba Naturšček


V tokratnem mozaiku za dušo bo zadišalo po kruhu, saj nam bo naš gost Klemen Košir predstavil svojo najnovejšo knjigo Kruh moj vsakdanji, ki jo je pred kratkim izdal v samozaložbi. 

Kruh moj vsakdanji je knjiga, ki diši po kruhu z lepo pozlačeno skorjo in rahlo, puhasto sredico. Je zgodba o sanjah, bolečinah in kruhu publicista in amaterskega kuharja Klemna Koširja, v kateri počasi zorjeno testo nastopa v glavni vlogi. Tretja knjiga avtorja razprodane knjige o divjem Jadranu FAO 37.2.1 in skoraj razprodane Namazi za mizo je dovršena kakor zgodba vsakega kruhka, ki ga boste skupaj s knjigo podarili svojim prijateljem, ker je skoraj boljša kot kruh.

Kruh je simbol ljubečega odnosa do sebe in do drugih. Knjiga je nastala med garaškim delom za preživetje, ko je avtor kot eksotične metulje lovil ideje in navdih, vstajal ob vzhajanem testu in hodil zadnji spat s sveže vtisnjenimi zapiski.

Iz knjige tako nesramno diši po najboljših receptih domačega kruha, da bodo naši najdražji v kratkem spoznali skrivnosti aromatičnega rženega hleba s kefirjevim nastavkom, kmečkega hlebca gorjana, brezglutenskega kruha iz čičerikine moke, pirinega kruha s sončničnimi semeni,  dišečega ajdovega hlebčka s kuhanimi ajdovimi zrni, najlepših hrustljavih štručk z grobo soljo in zrnci kumine, zavitih prest stare nemške šole in še toliko drugih dobrot.

Mmmmm: www.naturscek.si

Prijazen namig: Če boste pravočasno potrdili svojo udeležbo na okusnem klepetu, knjig in kruha ne bo zmanjkalo!  

                                 "Ni bližnjic za res pravi kruh" - Klemen Košir                    

Potrditev vaše udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm:
031 711177

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana

www.knjigarnazdaj.si
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

   

Comment