V tokratnem 173. mozaiku za dušo bo naš gost  ponovno doc. dr. Iztok Ostan, ki se že dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči. Vabimo vas na njegov 2. seminar iz *ciklusa petih z naslovom: Beljakovine za življenje in smrt, ki bo 25.2.2015, od 18.00 do 20.30 ure v Knjigarni ZDAJ. 
 
Program 2. seminarja:
1. del: Živalske beljakovine skrajšujejo življenje
2.del: Optimizacija beljakovinske prehrane


Doc. dr. Iztok Ostan z Univerze v Ljubljani je avtor knjige Beljakovine za življenje in smrt (Založba ARA, 2012). V njej na preprost način pojasnjuje rezultate raziskav o pomenu in problematičnosti uživanja beljakovin. Ta problematika postane zelo pereča zlasti, ko ostarimo ali pa smo izčrpani zaradi bolezni. Takrat telo še kako potrebuje beljakovine, a jih ni sposobno učinkovito presnoviti, ker se je zmanjšala učinkovitost prebavil in izločal. Na seminarju bomo izvedeli veliko o prehranskem pomenu beljakovin in o fizioloških problemih, ki jih povzročajo v presnovi. 

Dr. Iztok Ostan nam bo na seminarju predaval tudi o prednostih in pomanjkljivostih vegetarijanstva, izbiri različnih kombinacij beljakovinskih živil in izbiri kakovostnih beljakovinskih prehranskih dodatkov.

Knjiga Beljakovine za življenje in smrt bo letos prevedena v angleški jezikV svoji recenziji je prof. Lucà-Moretti o njej zapisal: »Znanstvena vsebina in znanstveno sporočilo knjige sta izjemna in nimata predhodnikov.”


 *2. seminarju dr. Iztoka Ostana  v Knjigarni ZDAJ bodo sledili še 3 seminarji:
- v sredo, 25. 3. 2015, 3. seminar: Blagor iz črevesja
- v sredo, 22. 4. 2015, 4. seminar: Žive vode 
- v sredo, 27. 5. 2015, 5. seminar: Razbremenilni ritem dneva

 

Vabimo vas tudi, da si ogledate krajši intervju z dr. Ostanom:  https://www.youtube.com/watch?v=WE2cvZGT2yY

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!

Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

 
Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana

www.knjigarnazdaj.si
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

Comment