Dr. Iztok Ostan: BLAGOR IZ ČREVESJA

V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost  ponovno doc. dr. Iztok Ostan, ki se že dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči. Vabimo vas na njegov 3. seminar iz *ciklusa petih z naslovom: BLAGOR IZ ČREVESJA

Program 3. seminarja:
1. del: Nevarnosti neuravnotežene črevesne flore
2.del: Izbira učunkovitih probiotikov


Dr. Iztok Ostan, docent na Univerzi v Ljubljani, preučuje problematiko prehranjevanja in zdravega načina prehranjevanja že od leta 1995. Je avtor knjig Ko zdravila odpovedo, Beljakovine za življenje in smrtPrijateljem najboljše! Sistem prehranske prve pomoči za ostarele in šibkejše ter Žive vode (2013). Napisal je tudi več sto poljudnih člankov o prehrani in zdravem načinu življenja. Je "oče" nove doktrine o apetitu za sebični gen, ki jo je s sodelavci objavil v prestižnih znanstvenih revijah. Njegov moto je "Nazaj k naravi in naprej k naravi."  

Dr. Iztok Ostan bo v prvem delu  seminarja govoril o nevarnostih, ki prežijo iz neuravnotežene črevesne flore. Prevladovanje slabih bakterij nad dobrimi spoznamo že po neprijetnem vonju blata (gnitje). To je žal dandanes dokaj pogost pojav, kar lahko popravimo z rednim uživanjem učinkovitih probiotičnih živil.

V nadaljevanju seminarja bodo predstavljeni rezultati raziskav o izjemno pozitivnem vplivu dobrih črevesnih bakterij,kakršni so v probiotičnih živilih, na potek raznih bolezni kot so rak, sladkorna bolezen, bolezni srca in ožilja (povišan holesterol), osteoporoza itd.
Dobri rezultati se navadno pokažejo, ko črevesno floro vsaj toliko normaliziramo, da odpravimo neprijeten vonj blata. Če redno skrbimo za tako stanje črevesja, lahko to postane vir dobrega počutja, življenjske moči in blaginje posameznika.
Varovanje črevesja in celotnega telesa z dobrimi probiotiki je posebno pomembno v času praznikov, ko si z obilico dobrot črevesno floro običajno porušimo.


 *3. seminarju dr. Iztoka Ostana  v Knjigarni ZDAJ bosta sledila še 2 seminarja:

- v sredo, 22. 4. 2015, 4. seminar: Žive vode 
- v sredo, 27. 5. 2015, 5. seminar: Razbremenilni ritem dneva

Tega dne bodo izdelki Instituta.O - MAP, Megahydrate in Vita Biosa - v Knjigarni ZDAJ na voljo z 10% popustom.

Vabimo vas tudi, da si v  naši novi  rubriki na spletni strani (ZDAJ IZVEM) preberete krajši intervju z dr. Ostanom:  
http://www.knjigarnazdaj.si/new-blog/2015/3/8/wne9hhsw6hqx2jg1wypizf4t00zgnn

 

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!

Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

 
Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana

www.knjigarnazdaj.si
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

   

Comment