180. mozaik za dušo v sredo, 22. 4. 2015, od 18.00 do 20.30 ure v Knjigarni ZDAJ

Dr. Iztok Ostan: ŽIVE VODE

V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost  ponovno doc. dr. Iztok Ostan, ki se že dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči. Vabimo vas na njegov 4. seminar iz *ciklusa petih z naslovom: ŽIVE VODE.

Program 4. seminarja:
1. del: Razstrupljanje in žive vode
2.del: Izbira živih vod


Dr. Iztok Ostan, docent na Univerzi v Ljubljani, preučuje problematiko prehranjevanja in zdravega načina prehranjevanja že od leta 1995. Je avtor knjig Ko zdravila odpovedo, Beljakovine za življenje in smrtPrijateljem najboljše! Sistem prehranske prve pomoči za ostarele in šibkejše ter Žive vode (2013).  Napisal je tudi več sto poljudnih člankov o prehrani in zdravem načinu življenja. Je "oče" nove doktrine o apetitu za sebični gen, ki jo je s sodelavci objavil v prestižnih znanstvenih revijah. Njegov moto je "Nazaj k naravi in naprej k naravi."  

Dr. Iztok Ostan bo v prvem delu  seminarja predstavil osnovne značilnosti živih vod z vidika razstrupljanja, v drugem delu pa bo obravnaval različne lastnosti posameznih vrst živih vod: sveže stisnjenih zelenjavnih in sadih sokov, izjemno krepilnega soka pšeničnih biljk ter Hunza vode. 


»Si to, kar piješ,« je bil rek dr. Henrija Coande, pionirja proučevanja pitne vode v himalajski dolini Hunza, ki slovi po številnih stoletnikih. Podobno vodo je odkril tudi v nekaterih drugih krajih po svetu, znanih po dolgoživosti prebivalcev. Te vode so drugačne od pitnih vod v našem okolju. Imajo veliko drobnih neraztopljenih kremenovih mineralov (koloidov), obogatenih z antioksidantskim vodikom (H-). Podobne so vodi v živih organizmih, zato jih imenujemo »žive vode«. Dr. Patricku Flanaganu, nasledniku dr. Coande, je po dolgotrajnem delu leta 1997 uspelo poustvariti minerale, kakršni so v Hunza vodi. Strokovno ime tega praška je FHES. 

*4. seminarju dr. Iztoka Ostana  v Knjigarni ZDAJ bo sledil še 1 seminar:

- v sredo, 27. 5. 2015, 5. seminar: ZDRAVE BLIŽNJICE

Na sredinem mozaiku bodo knjiga ŽIVE VODE (Založba Ara) in izdelki Instituta.O - MAP, Megahydrate in Vita Biosa - v Knjigarni ZDAJ na voljo z 10% popustom.

Vabimo vas tudi, da si v  naši novi  rubriki ZDAJ IZVEM preberete krajši intervju z dr. Ostanom:  
http://www.knjigarnazdaj.si/new-blog/2015/3/8/wne9hhsw6hqx2jg1wypizf4t00zgnn
     

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!           

Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

 
Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana

www.knjigarnazdaj.si
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

   

Comment