184. mozaik za dušo v četrtek, 21. 5. 2015, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
Igor Čurič: SPONTANA GIBANJA - Življenje je evolucija dihanja


V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost Igor Čurič, avtor knjige SPONTANA GIBANJA, ki je pravkar izšla pri Založbi Chiara.
Spontana Gibanja kot disciplina so rezultat avtorjevega petnajstletnega raziskovanja različnih gibalnih pristopov ter somatskih terapevtskih tehnik. Ponujajo odgovor na vprašanje: Kako se bolje utelesiti? Kako zmajšati hitrost življenja? Kako se globoko sprostiti, umiriti in ujeti ritem? Kako upočasniti lastne misli, gibe, živčni sistem, bitje srca, vnos hrane, dihanje, dotik sočloveka ... in poglobiti prisotnost v trenutku Zdaj? 

Današnji pristop k obravnavi telesa je praviloma uporaba sile, tako v vsakodnevnem življenju kot v masažno-medicinskem pristopu. Naša telesa niso narejena, da bi z lahkoto sprejemala silo, zato gredo pod pritiskom sile v tenzijo, ki bistveno zmanjšuje občutljivost telesa in povečuje ter uteleša strah, ki je že tako ali tako v telesu.
telesom lahko učinkovito delamo tudi z enostavnimi gibalnimi principi, ki se izvajajo brez sile in brez dodatnega napora. 


Učinki Spontanih Gibanj so zmanjšanje stresa, večja zbranost pri učenju in delu, večja fizična gibljivost, globji spanec, sprostitev bolečin vseh vrst, izboljšanje plodnosti, krepitev imunskega sistema, vzpostavljanje hormonskega ravnovesja, ohranjanje vitalnosti ...Disciplina je primerna tako za otroke kot za odrasle. Še posebej je primerna za tiste, ki se zavedajo, da pride čas, ko se moramo umakniti v lastno tišino in tam raziskovati svoj obstoj skozi telo in um ... Človek kot življenska oblika je del vseobsegajoče evolucije in njegovo zdravstveno stanje je dinamičen proces, ki kaže na sposobnost telesa in uma pri prilagajanju tej evoluciji ...


Igor Čurič že 15 let goji in raziskuje različne oblike vaj, od indijske Joge, kitajskega Či Gonga do japonske Umetnosti Bojevanja. Najprej je študiral elektrotehniko v Ljubljani, pozneje pa shiatsu in kraniosakralno terapijo v Kientalu v Švici ter SeiKi Soho (princip človeške resonance) z Akinobujem Kishijem. Zadnja leta opazuje in raziskuje spontana gibanja in omejitve le-teh v človeškem telesu – od forme do spontanosti v formi. Od leta 2011 dalje vodi Vadbo Dotika, kjer deli znanje o možnosti samoporavnave telesa in uma.       www.spontaneous-movements.com

Ne zgrešite se s knjigami, ki so morda pisane prav za Vas!           

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!                                                                            
 

Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177 

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

 
Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana

www.knjigarnazdaj.si
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

   

Comment