188. mozaik za dušo v sredo, 1. 7. 2015, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
Andrej Valena & Anja Maležič z Ožbejem Peterletom & Petrom Valeno: 
KUHINJA V DVOJE - Navdihujoči recepti za skupno ustvarjanje v kuhinji
Fotografija: Jan Valena & Matic Maležič

Kuhanje je lahko tiste vrste delo, o katerem Kahlil Gibran v svoji knjigi Prerok pravi, da "je ljubezen, ki postane vidna". In kuhanje v dvoje je več kot le priprava jedi - je priložnost za skupen čas v vrvečem dnevu, za filozofske debate ob rezanju zelenjave in nalezljivo navduševanje nad novimi sestvinami in jedmi ... , sta v uvodniku zapisala Andrej Valena in Anja Maležič, ki nam bosta v tokratnem mozaiku predstavila svoj kuharski prvenec: KUHINJA V DVOJE.


V knjigi boste našli zbirko receptov za različne priložnosti in okuse. Od hitrih in enostavnih pa do zahtevnejših kreacij za posebne priložnosti in nove izzive v kuhinji. Od dobrot iz domačih krajev vas pripelje vse do eksotičnih jedi z različnih koncev sveta. Recepti obsegajo vse - od prigrizkov pa do sladic in nas prepričajo, da je kuhanje zanimivo, igrivo, spročeno in vznemirljivo opravilo. Spodbuja tako posameznike, vešče kuhanja kot tudi mlade in predvsem pare, ki začenjajo skupno pot v lastnem gospodinjstvu.
 

Pet prijateljev, ki so pri tej knjigi združili moči, je družinsko-prijateljska naveza. Trije bratje, JanAndrej in Peter ter njihov bratranec Ožbej so kot osnovnošolci pridobili prve kuharske izkušnje ob makaronih, jajcih in instant "špeclih". Od takrat sta kuhanje in kulinarika nekaj, kar še vedno radi odkrivajo in nadgrajujejo. Anja, ki so jo očarale njihove dobrote kot gostjo skupnih druženj, pa je navdušenje nad kuhinjo in peko odkrila kasneje, ko sta z Andrejem postala par.
Niso poklicni kuharji, so pa navdušeni gurmani, ki želijo odpihniti "nebodigatreba" prepričanje, da je kuhanje zahtevno in dolgočasno opravilo.  

 

Zaradi velikega zanimanja in da ne bo zmanjkalo okusnih dobrot, ki jih bosta pripravila naša gosta, vas prijazno prosimo za potrditev vaše udeležbe!

Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177                                                                    

Veselimo se srečanja z vami!                                                     

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si
www.kuhinjavdvoje.si
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

   

Comment