186. mozaik za dušo v sredo, 10. 6. 2015, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
Primož Hieng: Vodnik po zdravilnih energijah Slovenije, 1. in 2. del, Založba Harlekin No. 1

  
V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost g. Primož Hieng, novinar, fotograf in založnik, ki nam bo predstavil dva Vodnika po zdravilnih energijah Slovenije, s katerima je zaključil večletno raziskovanje, obiskovanje, popisovanje in  fotografiranje skrite in zdravilne narave ter njenih energij. V obeh knjigah je predstavil mesta, kjer so na tak ali drugačen način zaznali zdravilno sevanje, blagodejne energije in ugodne učinke na človekovo počutje. 
 
Nekateri zgodovinski prispevki, v knjigi objavljeni kot primeri tovrstne prakse, nakazujejo, da so ljudje že v preteklosti iskali pomoč pri ohranjanju zdravja prav v naravi, ki jih je velikokrat bogato obdarila ali nagradila. 
Med Slovenci in Slovenkami je še vedno zelo veliko zanimanja za zdravilne vodne vire, studence in vrelce ter za energijske točke, gaje in parke. Knjiga Vodnik po zdravilnih energijah Slovenije  predstavlja še zdravilne romarske poti, Sečoveljske soline in zdravilišča. Na voljo je že prvi ponatis knjige, saj je bil edini tovrstni vodnik na Slovenskem razprodan takoj po izidu.


Konec aprila je izšel že 2. del knjige Vodnik po zdravilnih energijah, ki prinaša nove zgodbe o novo odkritih zdravilnih vodnih virih in energijskih točkah v Sloveniji, ki jih je avtor raziskal, popisal in fotografiral v zadnjem letu. Poleg tega so v drugem delu energijskega in zdravilnega vodnika predstavljene še tovrstne točke v sosednjih krajih Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Italije. Novost drugega dela knjige je predstavitev labirintov, ki se v zadnjih nekaj letih pojavljajo tudi pri nas, medtem ko na sosednjem Hrvaškem nastajajo že prava mesta labirintov. Labirinti so namreč močni energijski vzorci, ki nam lahko pomagajo pri marsikaterih tegobah.
 
Primož Hieng je novinar, fotograf in ustanovitelj Založbe Harlekin No. 1. Najbolj ponosen je na svoje fotografske izzive, predvsem fotografiranje iz zraka. Izdal je dve bogati monografiji pustnih šeg na Slovenskem (TA norčavi pustni čas in Pod masko skrit in norčavo odkrit), ki jih vestno spremlja in raziskuje že več kot 13 let. Je avtor 12 knjig, od tega kar šestih knjig s fotografijami iz zraka. Pripravil je 58 samostojnih razstav in sodeloval na več kot 330 skupinskih razstavah pri nas in v tujini. Za svoje delo je dobil številna priznanja.
Zadnja leta raziskuje zdravilne energije v Sloveniji in v krajih sosednjih držav.

                          

Zaradi velikega zanimanja vas prijazno prosimo za potrditev vaše udeležbe!           

Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177                                                                      

Veselimo se srečanja z vami!                                                     

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

   

Comment