190. mozaik za dušo v sredo, 9. 9. 2015, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
Marie Gendron: Skrivnost, imenovana Alzheimer
Naša gosta: dr. med. Tanja Petkovič in mag. Simon Strgar


V tokratnem, 190. mozaiku za dušo, vam bomo predstavili knjigo Marie Gendrom: Skrivnost, imenovana Alzheimer, ki jo je pred kratkim izdala Založba Chiara.
Knjigo bosta predstavila mag. Simon Strgar, direktor Doma starejših občanov v Šiški in Tanja Petkovič, dr. med. iz Doma starejših občanov Vrhnika.

Alzheimerjeva bolezen je ena od oblik demence, ki povzroča skrb vzbujajočo pozabljivost, spremebe vedenja, mišlenja in zaznavanja. Veliko razumevanja, podpore, nege, nežnosti in sočutja je potrebno, če želimo vstopiti v ta svet skrivnostne bolezni, v katerem bolniki in njihovi svojci postanejo mojstri v umetnosti večnih začetkov. 
Knjiga opisuje bolezen, nudi odličen vpogled v vzroke in predvideni potek te bolezni, predvsem pa poudarja ustrezen, človeški odnos do oseb, ki jih je Alzheimerjeva bolezen prizadela. Osebe z demenco so naši učitelji, vsak s svojim nahrbtnikom življenskih izkušenj in zgodb, ki nas opominjajo, kako pomembna je ljubezen.

V knjigi se prepletajo tako znanstvene ugotovitve kot osebne izkušnje pri delu z dementnimi osebami, ki bodo v oporo svojcem pri prepoznavanju te bolezni in nudenju pomoči. 

Knjiga je dobrodošla pridobitev v našem prostoru, saj tovrstnega poljubnega opisa Alzeheimerjeve bolezni do sedaj ni bilo mogoče dobiti v slovenskem jeziku. V Sloveniji je po nekaterih ocenah okrog 25.000 ljudi z demenco, njihovo število pa eksponentno narašča.
                    

Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177

Veselimo se srečanja z vami!

Comment