192. mozaik za dušo v sredo, 23. 9 .2015, ob 18. uri v Knjigarni ZDAJ
JAZ SEM TO: Pogovori s Sri Nisargadatto Maharajem, Prijatelj & Prijatelj, 2015
Naš gost: Erik Majaron, prevajalec knjige
  
V tokratnem mozaiku za dušo vam bomo predstavili zbirko brezčasnih naukov enega največjih indijskih modrecev, Sri Nisargadatte Maharaja, po mnenju mnogih »sodobno duhovno klasiko«.

Knjiga Jaz sem To je zapuščina edinstvenega učitelja, ki pomaga bralcu k jasnejšemu razumevanju sebe, ko od Maharaja dobiva odgovore na večna vprašanja: »Od kod prihajam? Kdo sem? Kam grem?« 
Maharaj je bil iskalcem vedno dostopen in jim je še danes. 


Knjiga Jaz sem To ohranja njegove pogovore s številnimi sledilci in iskalci, ki so k njemu prihajali z vsega sveta. Njegovo poslanstvo je bilo voditi posameznika k razumevanju njegove prave narave in brezčasnosti bitja. Učil je, da mora um prepoznati in prodreti v lastno stanje bitja. 
Maharaj je bil preprost človek, družinski oče in lastnik trgovinice v Bombaju, kjer je živel in umrl leta 1981. Ljudje so ga spoštovali in ljubili zaradi njegovih uvidov v jedro človeškega trpljenja in zaradi izjemne pronicljivosti in jasnosti njegovih nagovorov. Vsem je vlil upanje, rekoč, da »onstran pravega izkustva ni um, ampak Sebstvo, svetloba, v kateri se vse pojavi, zavedanje, v katerem se vse zgodi«. 


Svojevrsten poklon modrecu je odličen prevod knjige I Am That v slovenski jezik, delo Erika Majarona,uveljavljenega prevajalca, ki nam bo predstavil knjigo, vidčevo edinstveno življenje in njegova enostavna, neposredna, a vendar pretanjena sporočila.
 
 
“Da bi vedel, kaj si, moraš najprej raziskati in dognati, kaj nisi.”

 
Zaradi velikega zanimanja prijazno prosimo za  potrditev vaše udeležbe. Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177

Veselimo se srečanja z vami!

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si 
Tel.: 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

Comment