V torek, 19. januarja 2016, ob 18. uri vas prisrčno vabimo na četrti klepet ob knjigi v knjigarno ZDAJ, ki ga organizira Založba Sodobnost International (www.sodobnost.com). Klepetali bomo o romanu priznanega finskega pisatelja Karija Hotakainena: Zakon narave.

Zakon narave je hkrati smrtno resen in na moč zabaven roman. Groza in lepota, življenje in smrt ter jok in smeh se v njem izmenjujejo z bliskovito naglico. Ko na podeželski cesti poči, je strokovnjak za toplotne črpalke Rautala vržen v drugo resničnost. V bolniški postelji je negiben, popolnoma odvisen od drugih. Medicinska sestra Laura skrbi, umiva, premešča, daje upanje in prenaša vse: nasilne starce, nenehno brbljajoče ljudi, zmerjanje in jezo. A Rautala jo bo z enim samim stavkom pahnil čez rob … Briljantno napisan roman, ki brezkompromisno izrisuje, kaj vse v človeku prebudi nemoč.

Kari Hotakainen je večkrat nagrajeni finski pisatelj, ki je leta 2013 prejel tudi državno priznanje Pro Finlandia za najzaslužnejše finske ustvarjalce na področju umetnosti. Njegova dela, ki mojstrsko odsevajo zgodbe in usode posameznikov, preveva pa jih svojevrsten humor, so prevedena v več kot 20 jezikov.
"Narava ima svoje zakone, človek svojo naravo, Hotakainen pa zorni kot, kot ga premorejo le redki pisatelji."

S Simono Kopinšek bosta Hotakainenov roman predstavili Julija Potrč, prevajalka in Polona Mlakar, zdravnica.

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!
Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177
Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Izvedbo dogodka sofinancirata Evropska komisija in JAK, javna agencija za knjigo Republike Slovenije

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si
www.sodobnost.com
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

Comment