228. mozaik za dušo v sredo, 26. 10. 2016, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Šola Ajurvede v Knjigarni ZDAJ  
Uvodno predavanje: Ajurveda za fizično, mentalno in duhovno zdravje

Predavatelj: Smajo Safić Gupta - Vaidya (tradicionalni ajurvedski zdravnik), avtor številnih knjig in strokovnih člankov o ajurvedi.


V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost g. Smajo Safić Gupta, cenjeni Vaidya (tradicionalni ajurvedski zdravnik), ki nas bo enkrat mesečno, v petih posameznih predavanjih poučil o ajurvedskem načinu življenja in nam poleg nasvetov za zdrav življenski slog razložil tudi nekaj preprostih metod, ki jih boste lahko s pridom uporabljali v svojem vsakdanjem življenju. 

Ajurvedska večtisočletna zdravstvena tradicija je neprecenljiva, saj daje velik poudarek na ohranjanje zdravja, vitalne energije in stabilnosti uma ter povezanost človeka z naravnimi zakoni. 
Usmerja nas na pot, ki spodbuja življenje, uči o preventivnih ukrepih, za zdravljenje bolezni pa uporablja učinkovita zdravila brez stranskih učinkov. 

V  ajurvedskem priročniku, ki ga je napisal Smajo Safić Gupta: Ajurvedska medicina za fizično, mentalno in duhovno zdravje, je avtor v uvodu zapisal: "Cilj ajurvedske medicine je predvsem vzpostavitev ravnotežja, miru in harmonije  znotraj človeka, kar se posledično odraža v dobrem telesnem počutju in zdravju posameznika." Njegove knjige so temeljno učno gradivo za izobraževanje ajurvedskih terapevtov in ajurvedski kažipot za vse, ki si želijo zdravo in radostno življenje. 

Smajo Safić Gupta se je izobraževal v skupnosti Ramakrishna Mission Vivekananda. Veliko praktičnega znanja je pridobil pri skupnosti Guni (tradicionalni zdravilci) in ljudstvu Adivasi (tantra sistem), ki jih Indija podpira zaradi poznavanja botanike v sklopu Zavoda za varovanje zdravja družine: Ayurveda, Yoga, Unani, Siddha, Homeopatija (AYUSH). Od leta 1999 prakticira ajurvedo v sklopu Inštituta za ajurvedo in integrativno medicino, Ayur Ashram. Pri svojem delu uporablja tudi znanje iz tibetanske tradicionalne medicine - akupunkture, ki temelji na naturopatiji Sushivedi. 

Šola ajurvede v Knjigarni ZDAJ - razpored predavanj v letu 2016 in 2017:

1. predavanje: 26. 10. 2016, ob 17. uri: Ajurveda za fizično, mentalno in duhovno zdravje
2. predavanje: 16. 11. 2016, ob 17. uri: Prehrana in njeni učinki na vse tri doše: vata-pitta-kapha
------------------------------------------------------------------
3. predavanje: 00. 00. 2017, ob 17. 
uri: Stres in depresija
4. predavanje: 00.00. 2017, ob 17. uri: Alergije, glavoboli/migrene in delovanje ščitnične žleže
5. predavanje: 00. 00. 2017, ob 17. uri. Rakhormonska stanja in ginekologija


p.s.: Datume za predavanja v letu 2017 vam bomo poslali naknadno.

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!

Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 
031 711177

 

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!


Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si
www.ayur-ashram.in


tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

   

Comment