213. mozaik za dušo v sredo, 13. 4. 2016, od 17.00 do 19.30 ure v Knjigarni ZDAJ

Dr. Iztok Ostan: ZDRAVE BLIŽNJICE

V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost  ponovno doc. dr. Iztok Ostan, ki se že dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči. Vabimo vas na njegov 5. seminar iz ciklusa sedmih z naslovom: ZDRAVE BLIŽNJICE

Program 5. seminarja:
1. del: Razbremenilni ritem dneva (metoda 2+5)
2. del: Mimo pasti maščob in sladkorjev


Dr. Iztok Ostan preučuje problematiko prehranjevanja in zdravega načina življenja že od leta 1995. Je avtor knjig Ko zdravila odpovedo, Beljakovine za življenje in smrtPrijateljem najboljše! Sistem prehranske prve pomoči za ostarele in šibkejše ter Žive vode (2013).  Napisal je tudi več sto poljudnih člankov o prehrani in zdravem načinu življenja. Je "oče" nove doktrine o apetitu za sebični gen, ki jo je s sodelavci objavil v prestižnih znanstvenih revijah. Njegov moto je "Nazaj k naravi in naprej k naravi."  

Dr. Iztok Ostan bo v prvem delu  seminarja predstavil metodo Razbremenilnega ritma dneva (2+5), po kateri s preprostimi koraki razstrupimo organizem in izboljšamo način prehrane. Temelji na pitju vode, eni uri hoje na zraku in sončni svetlobi ter na uživanju sadja in zelenjave petkrat na dan.
Pretirano uživanje maščob in zlasti sladkorja postaja bistvena težava sodobne prehrane. V drugem delu seminarja bodo zato razloženi enostavni načini reševanja tega problema.


Vzdrževanje zdravega načina življenja in zdrave prehrane ni lahka naloga. Raziskave kažejo, da se  med tistimi, ki se odločijo, da bodo izboljšali svoj življenjski slog in način prehrane, po dveh letih kar 70% povrne na star, nezdrav način življenja. Dr. Iztok Ostan je s sodelavci deset let razvijal metode izboljšanja načina življenja, ki naj bi bile učinkovite, enostavne in dolgotrajne. So nadgradnja njegove knjige »Ko zdravila odpovedo«(2001).


Tega dne bodo izdelki Instituta.O - MAP, Megahydrate in Vita Biosa - v Knjigarni ZDAJ na voljo z 10% popustom.

Vabimo vas tudi, da si v  naši novi  rubriki ZDAJ IZVEM preberete krajši intervju z dr. Ostanom:  
http://www.knjigarnazdaj.si/new-blog/2015/3/8/wne9hhsw6hqx2jg1wypizf4t00zgnn
                                 

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!

Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177

 Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

 
Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

   

Comment