216. mozaik za dušo v sredo, 11. 5. 2016,  od 17.00 do 19.30 ure v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: OD STANDARDNE K NADSTANDARDNI ZDRAVI PREHRANI

 

V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost ponovno doc. dr. Iztok Ostan, ki se že dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči. Program  njegovega seminarja Od standardne k nadstandardni zdravi prehrani bo razdeljen na dva dela:

1. del: Moj osnovni in dopolnilni prehranski sistem (začetek ob 17.00 uri)
2. del: Polnovredni post


Dr. Iztok Ostan, docent na Univerzi v Ljubljani, se je v znanstveni javnosti najbolj uveljavil z revolucionarno teorijo o apetitu za sebični genki si je prislužila objavo v prestižnih znanstvenih revijah Trends in Food Science and Technology ter Appetite. Trdi, da nas narava vodi k nezdravi, energetsko hitri in preobilni hrani, ker je to uspešnejše za reprodukcijo naših genov, čeprav dolgoročno zdravju škodi. Ker narave ne moremo in nočemo premagovati, jo je potrebno prehiteti z zdravimi vrstami užitkov, preden nas sebični gen zapelje na prehranska stran-pota, trdi dr. Ostan.  

Prehrano, ki jo priporoča Svetovna zdravstvena organizacija in jo običajno ponazarjamo s prehransko piramido, lahko imenujemo standardna zdrava prehrana. Dodatno kakovost le te dosežemo, če običajna živila nadomestimo z biološko pridelanimi. Obstajajo pa še drugi načini dviga kakovosti prehrane nad običajno priporočeno raven:

Dr. Iztok Ostan imenuje tako izboljšano prehrano nadstandardna zdrava prehrana. Poti do nje je več. V seminarju bo predstavil svoj prehranski način, ki ga sestavljajo: osnovni sistem (zagotovljanje standardne zdrave prehrane z metodo 2+5 in grobimi zelenjavnimi smutiji), dopolnilni sistem (izboljšanje prehrane z izbranimi prehranskimi dopolnili) in polnovredni post.


V času seminarja bodo izdelki Instituta.O - MAP, Megahydrate in Vita Biosa - v Knjigarni ZDAJ na voljo z 10% popustom.

Vabimo vas tudi, da si v  naši  rubriki ZDAJ IZVEM preberete krajši intervju z dr. Ostanom:  
http://www.knjigarnazdaj.si/new-blog/2015/3/8/wne9hhsw6hqx2jg1wypizf4t00zgnn

več: www.iztokostan.com

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!

Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177                                               

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si
www.iztokostan.com

tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

Comment