223. mozaik za dušo v sredo, 7. septembra, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ

Peter Amalietti: Preprečevanje bolezni po načelih starih Kitajcev in sodobnega samo-ozdravljenja


V tokratnem mozaiku za dušo bo na željo mnogih naš gost ponovno Peter Amalietti, sociolog, jazzolog, skladatelj, prevajalec, pisatelj, ... avtor tridesetih knjig in več kot sto prevodov.

Že deset let predava o zdravju in samozdravljenju in poudarja, da je najdragocenejša naložba čas, ki ga neposredno vlagamo v lastno zdravje, dobro počutje in dolgoživost. Svetuje nam, da postanemo sami sebi »zdravnik kitajske vrste«, ki zdravi bolezen, še preden se ta pojavi.
Predstavil nam bo svoje aksiome zdravja in nas spomnil, da je izbira »zdravje ali navje« v vsakem trenutku samo naša! V svetu potrošništva se namreč med trošenjem potroši, iztroši in obrabi tudi sam potrošnik, torej človek in njegovo zdravje!

                        

» Zdrav človek ne more zboleti« (Peter Amalietti)
 

O samozdravljenju je napisal dve knjigi (Na zdravje in Negovanje diha), prevedel in izdal pa je tudi številna klasična kitajska dela: Kanon interne medicine, Fung Yulanovo Kratko zgodovino kitajske filozofije, Čvangcejev Kje je TaoSedem daoističnih nesmrtnikov, Sun Cujevo Umetnost vojnePrežeči tiger in Skriti zmaj. Je tudi avtor »Kratke zgodovine zena« v štirih knjigah (Boben nesmrtnosti, Indijski patriarhi, Kitajski zen in Japonski zen)
Vodi delavnice trebušnega dihanja, v zadnjem času pa tudi tečaje daoističnih zdravilnih vaj in vodne meditacije. V prostem času preučuje slovenski jezik in igra klavir in šah. Nazadnje je obiskal zdravnika leta 1980.

       

Priložnost: Na dan predavanja lahko vseh šest knjig, o katerih bo govoril Peter Amalietti (razen Kratke zgodovine kitajske filozofije), kupite z 20-odstotnim popustom! 

                                
Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!
             

Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm:

031 711177                                                           

Veselimo se ponovnega srečanja z vami! 

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si

tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

Comment