224. mozaik za dušo v sredo, 21. septembra, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ

Bogdan Bajc: Dotik pozornosti in Sheng Zhen gongV tokratnem mozaiku za dušo nas bo na pot pozornosti z besedo in gibi popeljal Bogdan Bajc, soustanovitelj društva Tolmun in prvi slovenski certificiran učitelj Sheng Zhen Gong-a. Ta naziv je pridobil po večletnem izobraževanju pri mojstru Li Junfengu in Li Jing. 

V mlajših letih je vadil predvsem borilne veščine, ki so pri treniranju poudarjale fizični vidik, v zadnjih letih pa se intenzivno posveča izpopolnjevanju v Shen Zhen Gong-u, ki ne kultivira samo fizičnih kretenj, temveč ima poudarjen pristop k občutenju celostnega telesa in razvijanju notranje energije.
Z vadbo Sheng Zhen Gong-a se v vadečem umirja um, razvija pozitivna naravnanost in na ta način na duševni in telesni ravni krepi tudi njegov osebnostni razvoj. Tu poškodb ni, saj so gibi prilagojeni in naravni. 

Posebnost pri Bogdanu je, da se je izpopolnil tudi v meditaciji, kar se pri poučevanju kaže kot sposobnost, kako sprostiti vadečega na večplastnih ravneh in ga notranje umiriti. Pri poučevanju se je še posebej izkazal z učinkovitostjo pri prostovoljnem delu s starostniki, v domovih za upokojence, za katere velja, da so za trening ena izmed najbolj zahtevnih skupin. Za njegov pristop pri poučevanju je značilna budna pozornost in razumevanje posameznikovih zmožnosti, potrpežljivost in postopnost podajanja znanja. Vodi sekcijo Dotik pozornosti.
                                                               


Vabimo vas tudi, da si preberete zanimiv portret Bogdana Bajca na povezavi:
http://www.delo.si/zgodbe/nedeljskobranje/z-vadbo-odpravimo-svoje-notranje-sovraznike.html
                      

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!

Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm:
031 711177                                                           

 Veselimo se ponovnega srečanja z vami! 

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

Comment