225. mozaik za dušo v sredo, 28. 9. 2016, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Martin Kojc: Moč spomina in pozornosti, Založba Domus Litisia
Naši gostje: Dr. Francka Premk, Janez Premk in dr. Eva Premk Bogataj


Martin Kojc (1901-1978), pisatelj in nesporni mojster življenja in mišljenja, je bil eden redkih ljudi, ki je svoja razmišljanja potrdil s svojim življenjem. Njegova knjiga Učbenik življenja je praktični priročnik, ki ga je s pridom uporabljal pri svojih psiholoških posvetovanjih in je postal uspešnica.  Knjiga Prebujajoči se človek je naslednja neizogibna stopnja osveščanja na poti do popolnega razsvetljenja. 

Ob 115. obletnici Kojčevega rojstva pa je pri založbi Domus Litisia izšla knjiga Moč spomina in pozornosti, ki nam jo bodo v tokratnem mozaiku predstavili dr. Francka in Janez Premk ter dr. Eva Premk Bogataj, ki jima bo zastavljala vprašanja.
Knjiga je bila leta 1992 prvič prevedena v slovenski jezik in je takrat izšla pod naslovom Samozdravljenje nervoznih težav.

"S knjigo Moč spomina in pozornosti vam posredujem prastaro modrost, nekaj samoumevnega. Človek bo obdržal svoj mir in notranje ravnovesje in v vseh pogledih dosegel največ takrat, ko bo osredotočal svoje misli samo na to, kar pravkar dela."
Zvesti samemu sebi, z brezpogojnim zaupanjem vase in življenjem po lastni vesti bomo našli svojo  pot, na kateri nas bodo pravi odgovori prej ali slej srečali.
 Kojc nam svetuje, da delamo tisto, kar se nam zdi pravilno in dobro, ne glede na to, kaj si o tem mislijo drugi. Vsak začetek je težak, vendar pa vaja dela mojstra, moč spomina in pozornosti pa se že po nekajdnevnem učenju bistveno poveča.


p.s: Knjige Martina Kojca (Učbenik življenja, Prebujajoči se človek, Srečevanja z Martinom Kojcem in Moč spomina in pozornosti) boste na sredinem mozaiku lahko kupili z 10% popustom, komplet Kojčevih knjig pa z 20% popustom.
                              

"Šibek spomin preprosto pomeni šibko pozornost ... Drugače povedano, osvojiti moramo veliko umetnost: istočasno opravljati samo eno stvar."
                                

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!

                 
Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177                                                           

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!
 

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177

 

   

Comment