234. mozaik za dušo v sredo, 18. 1. 2017,  od 17.00 do 19.30 ure v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: SIJOČA VITKOST
2. seminar iz ciklusa "NOVI SLADKI VEK"


V letošnjem letu bomo na vašo željo nadaljevali z novim ciklusom predavanj doc. dr. Iztoka Ostana, ki ga je poimenoval "NOVI SLADKI VEK" . Dr. Ostan, ki se že dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči, v zadnjem času poglobljeno raziskuje nekatere naše škodljive razvade, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.

Program njegovega 2. seminarja bo razdeljen na dva dela:

1. del: Problemi vzdrževanja telesne teže  (začetek ob 17.00 uri)
2. del: Trajna sijoča vitkost s polnovrednimi posti

 

Že dve tretjini Slovencev je pretežkih. To povzroča posameznikom veliko zdravstvenih težav, lahko pa tudi estetski problem. 
Dr. Ostan pojasnjuje, da je želja po vitkosti tudi genetsko pogojena, saj je pomembna za reprodukcijo. Žal pa jo v sedanjih pogojih izobilja težko uresničujemo, saj so se naša instinktivna nagnjenja oblikovala pretežno v kameni dobi, ko je bilo za prednike pomembno, da so v redkih časih obilja pojedli kaj več.


Drugi pogost problem vzdrževanja teže pa je videz ”brez sijaja”. Gre za posledico pomanjkanja nekaterih esencialnih hranil v času hujšanja, pa tudi pri nekaterih trajnih omejevalnih prehranskih režimih.
Obema problemoma se je možno izogniti z rednimi in kratkimi polnovrednimi posti, ki jih je dr. Ostan s sodelavci opisal v knjigi ”Hujšanje s prehranskimi dopolnili tipa OKA”
V času seminarja, od 18.1 do 25.1, bodo izdelki Instituta.O - MAP, Megahydrate in Vita Biosa - v Knjigarni ZDAJ na voljo z 10% popustom.


Vabimo vas tudi, da si v  naši novi  rubriki ZDAJ IZVEM preberete krajši intervju z dr. Ostanom: link
                                 

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!

 Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177

 

                                               Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

 

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si


  

 

Comment