238. mozaik za dušo v TOREK, 28. 02. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
PREPROSTE REŠITVE ZA GIBALNE TEŽAVE: ABECEDA ZDRAVJA
1000 GIBOV
Gibanje = življenje, negibanje = smrt
Predavatelj:
Nikolay Grishin, dr. med.


 
V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost dr. Nikolay Grishin, ruski nevrolog in manualni terapevt, ustanovitelj Šole zdravja v Sloveniji in avtor trinajstih knjig s področja zdravstvene preventive. Enkrat mesečno bo na seminarjih v Knjigarni ZDAJ z nami delil svoje znanje in dolgoletne izkušnje. Predstavil nam bo svoj novi, vsakomur razumljiv projekt izobraževanja o ohranjanju zdravja, imenovan  Abeceda zdravja 1000 gibov.
 

                       
Predstavil bo zakonitosti in vzroke pri nastajanju bolezni ter nas povabil na potovanje po človeškem telesu, ki ga je zaobjel v svojih knjigah, v katerih so čudovite zgodbe o vidnem in nevidnem svetu, jing in jang energijah, telesnih balonih, mišičnih tunelih, o hrbtenici in temeljnih metodah samopomoči.
Dr. Grishin pravi, da je eden od pomembnejših vzrokov bolezni negibanje, zato bo na prvem seminarju poudarek prav na pomenu gibanja in preprostih rešitvah pri gibalnih težavah.
                                                                  
»Bolezen lahko razumemo šele takrat, ko razumemo vlogo obeh nasprotnikov, ki se bojujeta v našem telesu. Človek v tej bitki lahko zmaga, če dobro pozna zmožnosti svojega telesa in spoštuje svoj trenutni energetski potencial. Telo je namreč sposobno samo hitro in učinkovitozmanjšati napadalno moč sovražnika.
Strategija in cilj bolnika so zdravje, dobro počutje in življenje brez bolečin. Taktični prijemi za dosego zdravja pa so različni. Včasih je to počitek, kratek odmor, včasih pa uporaba dugih prijemov samopomoči. Pomembna sta tudi potrpežljivost in vztrajnost, če želimo priti do popolne zmage nad agresorjem.«

 

Dr. Nikolay Grishin je ruski nevrolog in manualni terapevt, ki je številne Slovence pripravil do rednega jutranjega razgibavanja. Preprečevanje bolezni je eden od temeljev njegove Šole zdravja, ki jo izvaja v več slovenskih krajih.
Končal je Vojaško medicinsko fakulteto v sibirskem Tomsku in delal kot vojaški zdravnik v Belorusiji in Nemčiji. V Ljubljani živi in dela od leta 2002. V svoji ordinaciji opravlja manualno terapijo, kraniosakralno in visceralno terapijo.  

 

"Vse je v naših glavah. Marsikatero bolezen lahko pozdravimo, če le damo telesu pravi ukaz." 


www.studio-orhideja.com  
Spremenimo svoje življenje na bolje!

Zaradi velikega zanimanja vas prijazno prosimo za potrditev udeležbe.
 
Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Knjigarna ZDAJ,Vodnikova cesta 187, Ljubljana
 tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177
www.knjigarnazdaj.si

Comment