239. mozaik za dušo v sredo, 15. 3. 2017,  od 17. do 19.30 ure v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: VEGETARIJANSKI VSEJEDCI
3. seminar iz ciklusa "NOVI SLADKI VEK"


V letošnjem letu na vašo željo nadaljujemo nov ciklus predavanj doc. dr. Iztoka Ostana, ki ga je poimenoval "NOVI SLADKI VEK" . Dr. Ostan, ki se že dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči, v zadnjem času poglobljeno raziskuje nekatere naše škodljive razvade, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.

Program njegovega 3. seminarja bo razdeljen na dva dela:

1. del: Sence etičnega prehranjevanja (začetek ob 17.00 uri) in
2. del: Optimizacija dopolnilne prehrane v "sladkem veku".


Narava ne uspeva bitij povsem prilagoditi na njihovo okolje. Kljub milijonom let prilagajanja na mešano hrano smo ljudje po nekaterih značilnostih veganci, po drugih pa vsejedci. 
V prvem delu seminarja bo dr. Ostan pojasnil fiziološke in etične značilnosti tega protislovja.

Poleg nagnjenja do celostne hrane nosimo v sebi naravno željo po hitro presnovljivih živilih (hitri hrani), ki ni pogojena z evolucijsko prehransko preteklostjo. V sodobnem sladkem veku, žal, zmaguje zlasti želja po sladki hrani, ki ima katastrofalne posledice za zdravje. A niso vsa hitra živila škodljiva. Mednje uvrščamo tudi kakovostna prehranska dopolnila, ki so hitro presnovljiva in zdravju koristna.

V drugem delu seminarja bo predavatelj predstavil, kako lahko s prehranskimi dopolnili optimiziramo svojo prehrano, česar vsejedstvo in vegetarijanstvo/veganstvo ne zmoreta. Najprej bo povzel svoj dopolnilni prehranski sistem, ki ga je predstavil že v seminarjih prvega ciklusa. Z njim optimiziramo prehrano za telesne makrostrukture in se do neke mere ubranimo nevarnosti sladkorjev. Razložil nam bo tudi, kako ugotoviti pomanjkanje rudnin, vitaminov in esencialnih maščobnih kislin ter kako ga odpraviti.

V času seminarja, od 15. 3. do 22. 3., bodo izdelki Instituta.O - MAP, Megahydrate in Vita Biosa - v Knjigarni ZDAJ na voljo z 10-% popustom.


Vabimo vas tudi, da si v  naši novi  rubriki ZDAJ IZVEM preberete krajši intervju z dr. Ostanom: link
                              
Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!

       
Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail
ali pa pokličite na gsm: 031 711177

                                               
Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

 

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si
www.iztokostan.com


 
 

Comment