244. mozaik za dušo v sredo, 19. 4. 2017,  od 17. do 19.30 ure v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: POČITKI V SLADKEM VEKU
4. seminar iz ciklusa "NOVI SLADKI VEK"


V letošnjem letu na vašo željo nadaljujemo nov ciklus predavanj doc. dr. Iztoka Ostana, ki ga je poimenoval "NOVI SLADKI VEK" . Dr. Ostan, ki se že dve desetletji ukvarja z raziskovanjem prehrane in razvijanjem enostavnih in učinkovitih metod krepitve življenjske moči, v zadnjem času poglobljeno raziskuje nekatere naše škodljive razvade, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.

Program njegovega 4. seminarja bo razdeljen na dva dela:

1. del: Na sladki poti v demenco (začetek ob 17.00 uri) in
2. del: Oddihi od sladkorjev in hrane.Velik porast nevrodegenerativnih bolezni v zadnjih desetletjih je tesno povezan z večjo porabo sladkorja. A demenca je le skrajni "dosežek" na bolestni poti uživanja preveč sladkega. Predavatelj bo v prvem delu seminarja pojasnil, kako so tudi druge dandanes zelo razširjene bolezni odvisne od presladke hrane. Predstavil bo prednosti in pomanjkljivosti ketogenih in veganskih diet, v zadnjem času pogosto oglaševanih alternativah običajni, uravnoteženi zdravi prehrani.

 

V drugem delu seminarja bo predavatelj govoril o omejitvah, ki jih ima zdrava in uravnotežena prehrana. Za optimizacijo zdravja je namreč potrebno omejevati vnos živalskih beljakovin in energentov vseh vrst. Ker je njihovo trajno omejevanje v nasprotju s prirojenimi, a nezdravimi željami po energentih, se je smiselno navaditi na občasne "počitke" od hrane, še zlasti od take, ki zvišuje sladkor v krvi. Dr. Ostan nam bo predstavil številne možnosti , s katerimi lahko učinkovito odpravimo naše škodljive prehrambene razvade.


V času seminarja, od 19.4. do 26.4., bodo izdelki Instituta.O - MAP, Megahydrate in Vita Biosa - v Knjigarni ZDAJ na voljo z 10-% popustom.


Vabimo vas tudi, da si v  naši rubriki ZDAJ IZVEM preberete krajši intervju z dr. Ostanom.
                                 

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!       

Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177                                               

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

 

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si
www.iztokostan.com

 

Comment