247. mozaik za dušo v sredo, 17. 5. 2017, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Čaji dobre misli Terezije Nikolčič - 101 zelišče za ljudi in živali

Naša gostja: Terezija Nikolčič, prva uradna zeliščarica v Sloveniji


V tokratnem mozaiku bo naša gostja prva uradna slovenska zeliščarica, gospa Terezija Nikolčič, ki nam bo predstavila svojo knjigo Čaji dobre misli Terezije Nikolčič (Cangura.com), v kateri so zbrane njene bogate izkušnje in dragocene modrosti ljudskega zdravilstva.
Zaradi natančnih opisov zdravilnih rastlin in njihovih rastišč, ki so jim dodane čudovite barvne fotografije, jih bomo v naravi hitro prepoznali, nabrali in izkoristli njihovo hranilno in zdravilno moč. Iz “shrambe” Terezijinih domačih nasvetov se bomo naučili pripraviti čajne mešanice, tinkture, vina, likerje, zdravilne obloge in kopeli, v knjigi pa so tudi napotki za zdravljenje živali.
 

Terezijo Nikolčič dobro poznajo redni obiskovalci osrednje ljubljanske tržnice, kjer že več kot 30 let prodaja zelišča in ljudem deli nasvete o njihovi uporabi. Je dolgoletna članica Društva zeliščarjev Ljubljana in prva uradna zeliščarica v Sloveniji. Vodi družinsko podjetje Hedera d.o.o., ki se ukvarja z ekološko pridelavo in predelavo zdravilnih in aromatičnih rastlin. S pomočjo družine je pripravila številne razstave o zdravilnih rastlinah v Sloveniji. Občasno gostuje na radiu in televiziji ter predava po šolah in knjižnicah.
"Varujmo naravo - varujmo sebe!"


Pomembno: Na dan predstavitve knjige Čaji dobre misli Terezije Nikolčič vam bomo pri nakupu knjige podarili 20-% popust.                                              
                                          
Vabimo vas, da pridete in prisluhnete z veseljem in čudenjem!
                                       
Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!

                 
Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail
ali pa pokličite na gsm: 031 711177

                                                          
Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

 
Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si
www.cangura.com 

 

 

Comment