255. mozaik za dušo v TOREK, 30. 1. 2018, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
VILI RAVNJAK: ZEN CVETOČIH ČEŠENJ, Založba Pivec
Z našim gostom se bo pogovarjal regresoterapevt ROMAN ČERNE.V tokratnem mozaiku za dušo nam bo naš gost Vili Ravnjak predstavil svojo najnovejšo knjigo s pomenljivim naslovom Zen cvetočih češenj, ki je povzetek njegovega dolgoletnega duhovnega učiteljskega delovanja. Avtorjev pristop k duhovnosti in življenju nasploh je zelo prizemljen in realističen, ter precej drugačen, kot ga danes praviloma ponujajo najrazličnejše duhovne šole, tečaji in delavnice. 
 

Čeprav je poklicna ustvarjalna pot Vilija Ravnjaka v prvi vrsti povezana z umetniškim delom v SNG Maribor, ves čas živi tudi vzporedno življenjsko zgodbo duhovnega iskalca in učitelja modrosti. Z novodobno duhovnostjo se je prvič srečal pred tridesetimi leti, pred petindvajsetimi leti pa je začel delovati kot razširjevalec duhovnih znanj. Kot avtor televizijske serije Tretje oko in številnih knjig (Spoznavanje Višjega Jaza, Smaragdna pot, Prebujanje v svetlobo, Lotosov cvet nad vodno gladino …) o ezoteriki in različnih duhovnih izročilih sodi med najbolj znane slovenske novodobne duhovne učitelje in pisce.
 

Knjiga je sestavljena iz treh delov. Prva dva dela tvorijo eseji in predavanja, v katerih se avtor ukvarja s praktičnimi vprašanji, kako meditacijo (zavestno navzočnost in razsvetljeno modrost) povezati z vsakdanjim življenjem in s tem v sebi preseči okvire osebne in družbene karme. Avtor nam skuša pojasniti, kako sredi kaotičnih, razdiralnih, z egoizmom in strahom prežetih življenjskih razmer, kakršne prevladujejo danes, ohraniti notranje ravnovesje, jasnino uma, mir, sočutje, življenjsko radost, dobronamernost in radodarnost. Tretji del knjige je posvečen Ravnjakovim spominom na tridesetletno obdobje duhovnega zorenja in učenja, kjer opisuje svojo pot učenca in učitelja.


Knjgo boste lahko kupili v knjigarni Zdaj, kjer bo po predstavitvi knjige potekalo kratko druženje z avtorjem.

 
 

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!                

Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177
                                                
Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana
www.knjigarnazdaj.si

tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177
 

 

Comment