264. mozaik za dušo v četrtek, 22. 11. 2018,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: RAK IN PREHRANA

 

V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost ponovno dr. Iztok Ostan, ki nadaljuje s poglobljenim raziskovanjem nekaterih naših razvad, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.  V drugem predavanju iz novega ciklusa štirih predavanj bo govoril o povezavi med rakom in prehrano.

            
   V prvem delu predavanja bodo predstavljeni preventivni prehranski načrti, s katerimi lahko zmanjšamo tveganje za nastanek raka.  Na primerih običajne mešane prehrane, veganske prehrane, ketogene diete in prehrane s postenjem bo prikazan vpliv prehranjevalnih načinov na kazalce tveganja raka.


  
V drugem delu bo predavatelj predstavil prehrano, ki je koristna v času konvencionalnega zdravljenja raka (npr. ob kemoterapiji, obsevanju, kirurški odstranitvi tvorb) in ob alternativnem zdravljenju. Opisal bo pristope, ki jih za zdravljenje raka uporabljajo nemške alternativne klinike.


  
V zadnjem delu pa bo govor o imunoterapiji, ki jo uporabljajo tudi slovenski onkologi pri zdravljenju nekaterih vrst raka. Predstavljena bo problematičnost vedenja našega imunskega sistema, ki ob rakavem obolenju deluje oportunistično in lahko začne spodbujati rast tumorjev, namesto da bi se boril proti njim. Izhajajoč iz principov imunoterapije bo predavatelj  prikazal tudi svoj način prehranske prve pomoči,  primeren za hitro okrepitev imunskega sistema ljudi, ki so preboleli raka.
 


V četrtek bodo izdelki Instituta.O - MAP, Megahydrate in Vita Biosa - v Knjigarni ZDAJ na voljo z 10-% popustom.


Vabimo vas tudi, da si v  naši rubriki ZDAJ IZVEM preberete krajši intervju z dr. Ostanom.                                  
Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe! 
Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm:
031 711177
                                          
Veselimo se ponovnega srečanja z vami!   Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana

www.knjigarnazdaj.si
www.iztokostan.com
www.institut-o.com

Comment