265. mozaik za dušo v sredo, 23. 1. 2019,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: PROŽNA KOŽA, TRDNA KOST

 

V prvem letošnjem mozaiku za dušo bo naš gost ponovno dr. Iztok Ostan, ki nadaljuje s poglobljenim raziskovanjem nekaterih naših razvad, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.  V tretjem predavanju iz novega ciklusa štirih predavanj bo tokrat govoril o modrosti naših teles. 
          
Telo je modro; ko mu primanjkuje hranil, jih usmerja zlasti v življenjsko pomembne organe, slabše pa prehranjuje organe, ki so za preživetje manj pomembni: kožo, zobe in druge kosti, skeletne mišice, lase in nohte.  Zato od nekdaj ocenjujemo življenjsko moč posameznika že po njegovem tenu, zobeh, laseh …

Za prožnost kože sta pomembni dve njeni sestavini: beljakovine (kolagen) in voda. Predavatelj bo
v prvem delu predavanja predstavil, kako se pomanjkanje beljakovin in dehidracija odražata na koži. Pojasnil bo, kako sta ta prehranska problema kože povezana z nastajanjem vse krhkejših kosti. Ker kosti niso vidne in so z leti  zobje skriti za prevlekami, je tako kakovost kože kazalec, po katerem lahko sklepamo na izboljšanje oziroma slabšanje trdnosti kosti.

V zadnjem delu predavanja bo predavatelj predstavil svoj program prehranske prve pomoči, s katerim sočasno povečamo prožnost kože in okrepimo trdnost kosti.


Pomembno: V sredo bodo izdelki Instituta.O - MAP, Megahydrate in Vita Biosa - v Knjigarni ZDAJ na voljo z 10-% popustom.                                  

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe! 
Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177


Prijazno vas vabimo, da nam s svojo udeležbo ali pa z odzivom na to elektronsko pošto potrdite pravo izbiro predavanj, ki jih za vas pripravljamo že osem let in nas tako prepričate, da to pot nadaljujemo tudi v prihodnjem letu.                              

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!  
Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana

www.knjigarnazdaj.si
www.iztokostan.com

Comment