267.  mozaik za dušo v četrtek,  21. 2. 2019,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
dr. Iztok Ostan: NAJ BO SVETLOBA, NAJ BO TEMA

 

V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost ponovno dr. Iztok Ostan, ki nadaljuje s poglobljenim raziskovanjem nekaterih naših razvad, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.  V četrtem predavanju iz novega ciklusa štirih predavanj bo govoril o svetlobi in temi ...
            
 Sončni žarki, ki so lahko nevarni za kožo, so zelo pomembni za ohranitev zdravja. Skozi oči (brez očal) je potrebno užiti vsaj eno uro zunanje dnevne svetlobe na dan, da se izognemo boleznim, ki nastanejo zaradi svetlobne podhranjenosti.
Tolikšen odmerek dnevne svetlobe tudi omogoča, da telo proizvede dovolj serotonina – hormona sreče.  Sončne žarke torej potrebujemo tudi za dobro razpoloženje in zdravje duha.
Ko se dan prevesi v noč, začne žleza češarika v temi pretvarjati serotonin v melatonin – hormon spanja. Ta omogoča, da telo "zdrsne" v globoko spanje, v katerem se najbolj odpočijemo in regeneriramo. Melatonin tudi zelo stimulira imunski sistem in tako preprečuje obolenja in pospešuje okrevanje pri mnogih boleznih.
 Žal s staranjem češarika kalcificira in ne proizvaja dovolj melatonina. Približno polovico starejših ljudi muči nespečnost. Pomagamo si z uživanjem prehranskega dopolnila melatonin v odmerkih (do 1 mg pred spanjem), ki so za zdravje povsem varni. Če redno uživamo melatonin, lahko celo dekalcificiramo češariko, ki spet začne proizvajati melatonin. 

  

Pomembno: V četrtek bodo izdelki Instituta.O - MAP, Megahydrate, Vita Biosa in Melatonin - v Knjigarni ZDAJ na voljo z 10-% popustom.


Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!  
Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177


Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana

www.knjigarnazdaj.si
www.iztokostan.com
www.institut-o.com

Comment