266. mozaik za dušo v četrtek, 14. 2. 2019, ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
 
Veronika Plantan in mag. Uroš Plantan:
MEDICINA SVETE HILDEGARDE – Temeljno delo za zdravje človeka 
 
V tokratnem mozaiku za dušo bosta avtorja knjige Medicina svete HildegardeVeronika in mag. Uroš Plantan, govorila o modrosti vizionarke in svetnice, ki je človeštvu zapustila izjemno in celostno znanje o zdravju, o zdravljenju duše, telesa in duha.

                                                

Če želimo razumeti medicino sv. Hildegarde, se moramo poglobiti  v njeno modrost in natančno proučiti vedenje o dogajanju v človeškem telesu, razumeti čustvena stanja in biti previdni pri uporabi zdravil.
“Najpomembnejša je vera, ker vera je modrost, je vedenje, da je popolnoma vse mogoče."
Učinke in potek zdravljenja je povezovala z melanholijo, žalostjo in depresijo, zaradi katerih lahko zbolijo organi in obratno. Uspešnost zdravljenja je pogosto predajala v roke Boga, kajti “brez dušnega zdravljenja ne more biti telesnega.” Zdravilne lastnosti pa je pripisovala tudi rastlinam, drevesom, kamnom, besedam, sočutju, hrani, spanju, potrpežljivosti, razstrupljanju …

 
 
Veronika Plantan in mag. Uroš Plantan že vrsto let na edinstven način raziskujeta vzroke, ki pripeljejo do bolezni. Njuna prva knjiga Starodavna umetnost zdravljenja – tradicionalna evropska medicina združeje poglede velikih svetovnih tradicionalnih medicin in velikanov starodavnega zdravljenja. Zadnja leta poglobljeno proučujeta tekste sv. Hildegarde.

Za širitev svojih spoznanj in Hildegardine modrosti sta ustanovila Slovensko društvo tradicionalne evropske medicine, Hildegardino kliniko in Zvezo prijateljev svete Hildegarde:
www.tradicionalna-medicina.si 
 

Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!  
Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177

         


Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana

www.knjigarnazdaj.si
www.tradicionalna-medicina.si
 

Comment