270.  mozaik za dušo v TOREK,  21. 5. 2019,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
dr. Iztok Ostan: ČREVESNA HIGIENA ZAPOVEDUJE

 

V tokratnem mozaiku za dušo bo naš gost ponovno dr. Iztok Ostan, ki nadaljuje s poglobljenim raziskovanjem nekaterih naših razvad, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.  V torkovem  predavanju iz novega ciklusa štirih predavanj bo govoril o črevesju ...
 
V prvem delu predavanja bo dr. Iztok Ostan razložil, kako poskrbimo za črevesno higieno  na enostaven način, brez uporabe odvajal, ki povečujejo toksemijo in jih žal vsakodnevno uživa večina starostnikov. 
»O dobri črevesni higieni govorimo takrat, ko blato nima neprijetnega vonja (v črevesju ni gnitja) in ko črevo izpraznimo 2-3 krat na dan«, pravi dr. Iztok Ostan.
 
Sodobna znanost potrjuje starodavno modrost, da se bolezen poraja v črevesju. Zato bo dr. Ostan 
v drugem delu govoril o boleznih, ki  so posledica nečistosti črevesja. To so različne alergije, avtoimune bolezni, sistemska vnetja, nevrodegenerativne bolezni, razne infekcije, rak črevesja, druge vrste raka itd. Mnoge od teh težav spremlja preobčutljivost črevesja in s tem posameznikova podhranjenost.
Ravnovesje črevesne mikroflore je pomembno tudi za delovanje imunskega sistema, saj je kar 70-80 % celic imunskega sistema v predelu črevesja, ki zato ob porušeni črevesni higieni oslabi.
Predstavljen bo sistem prehranske prve pomoči pri občutljivem črevesju.

Pomembno: V torek bodo izdelki Instituta.O - MAP, Megahydrate, Vita Biosa in Melatonin - v Knjigarni ZDAJ na voljo z 10-% popustom.

                                 
Zaradi velikega zanimanja vas prosimo za potrditev vaše udeležbe!  
Potrditev udeležbe lahko sporočite z odgovorom na ta mail ali pa pokličite na gsm: 031 711177


Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

 

Knjigarna ZDAJ, Tržnica Koseze (1. nadstropje), 
Vodnikova cesta 187, Ljubljana

www.knjigarnazdaj.si
www.iztokostan.com
www.institut-o.com

Comment