Napovedujemo:

Mozaiki za dušo
Dr. Iztok Ostan: Prožna koža, trdna kost

265. mozaik za dušo v sredo, 23. 1. 2019,  ob 17. uri v Knjigarni ZDAJ
Dr. Iztok Ostan: PROŽNA KOŽA, TRDNA KOST

 

V prvem letošnjem mozaiku za dušo bo naš gost ponovno dr. Iztok Ostan, ki nadaljuje s poglobljenim raziskovanjem nekaterih naših razvad, ki vodijo v celo vrsto sodobnih bolezni.  V tretjem predavanju iz novega ciklusa štirih predavanj bo tokrat govoril o modrosti naših teles. 
          
Telo je modro; ko mu primanjkuje hranil, jih usmerja zlasti v življenjsko pomembne organe, slabše pa prehranjuje organe, ki so za preživetje manj pomembni: kožo, zobe in druge kosti, skeletne mišice, lase in nohte.  Zato od nekdaj ocenjujemo življenjsko moč posameznika že po njegovem tenu, zobeh, laseh …

Vsebinski koncept knjigarne Zdaj je inovativen in ne sledi le tržni logiki, temveč predvsem vsebinam, ki sestavljajo mozaike za dušo, kot so poimenovani sredini literarni večeri.  Vsako sredo se v knjigarni odvija "Mozaik za dušo", ko so naši gostje avtorji knjig in cenjeni strokovnjaki s pozameznih področij.

Vsebine literarnih predstavitev so zanimive za vse, ki si želijo izboljšati trenutno razpoloženje, svoj vsakdan, medsebojne odnose ali zdravje, včasih pa je njihov namen predvsem informativen ali pa vzpodbuja druženje ljubiteljev knjig.

Knjigarna ZDAJ v kviru svojih dejavnosti že od začetka svojega delovanja (od 1. maj 2011) pa vse do danes redno izvaja promocije knjižnih del in avtorjev in si prizadeva za uveljavitev knjigarne kot kulturnega središča v občini Šiška in njeni širši okolici.